Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 1. 4. 2011.

| Politika

Otvoreno pismo predsedniku opštine Svrljig

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti

SVRLJIG - Predsednik OO DS-a u Svrljigu Dejan Miletić uputio je otvoreno pismo predsedniku opštine Svrljig Miliji Miletiću, reagujući na određene tvrdnje predsednika opštine koje su iznešene na nedavnoj konferenciji.

“Poštovani predsedniče,
Povod za obraćanje vama, putem saopštenja za javnost, su stavovi koje ste izneli na konferenciji za novinare i koji se odnose i na mene lično i na Opštinski odbor Demokratske stranke u Svljigu, na čijem sam čelu trenutno.

Na konferenciji ste rekli da se vama i Vašoj deci preti i u tom smislu pored drugih spomenuli ste i Demokratsku stranku. Odgovorno tvrdim da to od osnivanja nije, niti je i sada, dok sam na njenom čelu, način političkog delovanja Demokratske stranke. Vi ste vlast a DS opozicija u opštini i mi možemo da se politički ne slažemo, ali nikada i ni na koji način nećemo, baveći se politikom, ugrožavati život bilo kog pojedinca, pa ni vas ni vaše porodice. Ako neko to radi neka njemu služi na čast.

Takođe, izneli ste poluistinu u vezi zapošljavanja. Vi vrlo dobro znate na osnovu kojih principa je izvršeno zapošljavanje radnika u vrtiću, koliko su godina osobe koje su zapošljene bile na evidenciji tržišta rada i da li je u tom trenutku bilo drugih osoba koje su mogle da konkurišu za posao. Takođe, dobro znate da je prijem radnika izvršen kako bi posle dužeg niza godina bio rešen problem liste čekanja u vrtiću. Ta radna mesta nisu izmišljena da bi se neko „uhlebio”, već da bi bio rešen problem koji je mučio osamdesetak roditelja, građana naše opštine. I dobro je što je uz vašu saglasnost, saglasnost Ministarstva finansija i uz moje lično angažovanje taj problem rešen.

Smatram da je najblaže rečeno nekorektno i politički opasno da upoređujete rad Komunalnog preduzeća sa Kolubarom. Vi najbolje znate kakvi se problemi javljaju u funkcionisanju JKSP i verujem da ste i vi svesni da najveći problem nisu rukovodioci, već sistemsko rešavanje statusa ovog preduzeća.

Pozvali ste nas na saradnju kako bi se obezbedilo što više para za našu opštinu. Podsetiću Vas, s tim u vezi, da je tokom prošle godine iz sredstava NIP-a asfaltirano nekoliko ulica u Svrljigu. Znate vrlo dobro ko je i na koji način investicije obezbedio, a to znaju i građani asfaltaranih ulica. Takođe, poznato Vam je, da je jednim delom zasluga i OO DS Svrljig-a što su tokom prošle godine obezbeđena sredstva za uređenje poljskih puteva na teritoriji naše opštine. Nadam se da shvatate da mi kao opozicija ne možemo biti, kako izreka kaže „veći katolici od pape“. Vi ste predsednik opštine Svrljig, vi vršite vlast i vi snosite najveću odgovornost za sve ono što je dobro ili loše urađeno u opštini, a mi smo tu da kritkujemo ono što smatramo da je loše za našu opštinu, da dajemo predloge, ali i da sarađujemo sa vama kada su u pitanju interesi građana Svrljiga“ – navodi u otvorenom pismu predsedniku opštine Svrljig, predsednik OO DS-a, Dejan Miletić. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DRAGAN

    22:36 // 1. 4. 2011.

    OVI BRE ZUTI HEPATITI PRICAJU O DODELI NOVCA KAO DA IZ SVOG DZEPA DAJU, A ZA SVE STO PRIURADE OCEKUJU DA IH U RUKE LJUBIMO, KAO DA IM TO NIJE OBAVEZA, VEC NJIHOVA SVETA MISIJA. KOLIKO SE UZDIZU ZARADI SITNIH I OSNOVNIH DOSTIGNUCA, A KOLKO TEK NISU URADILI, E TO JE POSEBNA PRICA.

  • Pluzinac

    17:20 // 1. 4. 2011.

    Komsijsko upozorenje nasem predsedniku Miliji. Cuvaj se kadrova DS i kontrolisi prelaz preko Gramade. Niska zutica je okarakterisana kao neizleciv oblik hepatita, pa ako virus dodje u Svrljig-tesko nama!

  • Akcija Reakcija

    17:04 // 1. 4. 2011.

    Udario tuk na luk, Kramer protiv Kramera! Mnogo ste isti...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: