Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 15. 4. 2024.

| Politika

PSG Niš: Ispitati sporni tender "Parking servisa" za boje i pokrenuti krivične prijave

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
farbanje ulica
Traže krivične prijave protiv onih koji nameštaju tendere; Ilustracija; foto: U.S. Air Force photo/Airman 1st Class Tammie Ramsouer

To što su iz niškog JKP Parking servis odlučili da za više od 10,6 miliona dinara kupe boje za obeležavanje puteva od AD Tehnohemija, čiji je direktor ranije hapšen zbog nameštanja tendera, treba ispitati, smatraju iz Pokreta slobodnih građana. Zahtevaju i krivične prijave protiv onih koji nameštaju tendere i zloupotrebljavaju novac građana.

Boje za obeležavanje puteva, od kojih neke i nisu propisane pravilnikom, niški JKP Parking servis kupiće od beogradske Tehnohemije, firme čiji je generalni direktor hapšen zbog nameštanja tendera baš u Nišu. Firma koja je ponudila znatno nižu cenu odbijena je jer njena "koverta nije stigla blagovremeno". Tehnohemija je povezana i sa vlašću i Grad Beograd u njoj ima akcije od skoro 60 miliona dinara.

Poverenik PSG Niš Ivan Jovanović zahteva da se javna nabavka detaljno ispita, ali i da se pokrenu određene krivične prijave.

Treba pokrenuti krivične prijave protiv lica koja žele da zloupotrebe novac građana, kao i da se nameštenim javnim nabavkama i tenderima već jednom stane na put - navodi on.

Ističe i da je iznos od 10,6 miliona dinara mogao da se potroši na mnogo korisnije namene.

Koliko koštaju 15 tona bele, 1 tone žute, 150 kilograma plave, crvene, zelene, sive i crne boje za obeležavanje puteva? Građani Niša znaju - 10,6 miliona dinara njihovih para. I to ni manje ni više nego se kupuju od beogradske firme Tehnohemija, koja ima naviku da namešta tendere - kaže Jovanović.

Direktor Tehnohemije Dobrica Matković hapšen je 2022. godine baš zbog nameštanja tendera, dok je malverzacija sa tenderom Parking servisa, takođe za boje, iz 2017. godine koštala Nišlije oko 6,4 miliona dinara, pošto su dva radnika tog javnog preduzeća i jedan radnik Direkcije za izgradnju predvideli i one boje koje se po zakonu ne koriste i štelovali cene za Pamax trgovinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Profesionalac

    22:02 // 15. 4. 2024.

    Jel video neko u Nišu jednu obeleženu saobraćajnicu, kružni tok, pešački prelaz? Horizontalna signalizacija uopšte ne postoji, prva kiša je ispere !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: