Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 8. 1. 2019.

| Politika

PSG poziva članove i simpatizere na protest u Nišu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Protest Trg kralja Milana
Protest već podržali Savez za Srbiju i Dosta je bilo; ilustracija; foto: JV/V.M.

Iako se Pokret mladih Niš bez straha, koji organizuje protest u petak, 11. januara na Trgu kralja Milana, ogradio od političara, Pokret slobodnih građana podržao je protest “Stop teroru - za Niš bez straha” i pozvao sve članove i simpatizere da mu se pridruže.

Organizatori protesta traže ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ministarke Zorane Mihajlović, slobodu medija, adekvatno obeležavanje pružnih prelaza, ali i rasvetljavanje serije zapaljenih automobila. Zahtevaju i povratak Aerodroma “Konstantin Veliki” Nišu, a kasnije je dodata i stavka da se zabrani bavljenje politikom svima koji su u poslednjih tridestet godina "usrećili Niš i Nišlije".

PSG podržava zahteve organizatora i smatra da je, nakon uzurpacije i zloupotrebe svih institucija u Srbiji od strane Srpske napredne stranke, ulica postala jedino mesto gde se može čuti glas onih koji ne pristaju na diktaturu - kažu u PSG-u.

Podsetimo, protest zakazan za 18 sati deo je već omasovljenih beogradskih demonstracija protiv režima Aleksandra Vučića “1 od 5 miliona”. Do sada su "niški bunt" javno podržali opozicioni blok Savez za Srbiju i Pokret Dosta je bilo.

Iako se u Beogradu protesti održavaju poslednjih mesec dana, u Nišu je donedavno sve mirovalo, a onda je zakazano čak 3 protesta. Od onog najavljenog za 5. januar na Paliluli organizatori su odustali, dok je lični protest lekara i člana Nove stanke Saše Živića već održan 5. januara. Uz podršku nekoliko stotina građana Živić je zatražio smenu vlasti i pozvao građane da se pridruže demonstracijama zakazanim za 11. januar, mada ovaj potez nije naišao na blagonaklonu rekaciju Niša bez straha.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bez struje

    22:48 // 10. 1. 2019.

    Protest nego sta!!! Oko 2500 ljudi u NIsu je bez struje.21vek zalosnoo

  • Anonimni

    18:18 // 10. 1. 2019.

    Super! Kad podjete ,ponesite lopate da očistite grad od snega! Da ne dolazite badava!

  • Драгана Ниш

    20:52 // 9. 1. 2019.

    Важно је и ово да знамо: Ниш је мали град и сви се знамо, "ко је сердар а ко генерал", а о заслугама посебно... Зато да се опаметимо, коначно!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: