Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 21. 1. 2020.

| Politika

PSG traži razdvajanje nacionalnih i lokalnih izbora, inače bojkot i u Nišu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
predrag jovović
PSG kreće u bojkot i traže decentralizaciju: Foto: JV

Sergej Trifunović proglasio je bojkot predstojećih izbora u ime Pokreta slobodnih građana, a u niškom odboru ove organizacije kažu da će najverovatnije bojkotovati i lokalne izbore jer nisu razdvojeni od parlamentarnih. Tvrde da su pojedinačno najjača opoziciona organizacija u Nišu, a procenjuju da bi na lokalnim izborima udružena opozicija osvojila najveći procenat.

Izbori se približavaju, a bojkot je glavna tema među opozicionim strankama. Taboru koji neće na izbore pod ovim uslovima priključio se i Pokret slobodnih građana.

Poverenik PSG u Nišu Predrag Jovović kaže da kampanja za bojkot parlamentarnih izbora počinje odmah, a da će neke od aktivnosti biti obilazak građana na terenu, održavanje konferencija, štandovi.

Na pitanje da li bojkot važi i za lokalne izbore, Jovović odgovara - najverovatnije.

Smatramo da treba razdvojiti lokalne izbore od parlamentarnih i da odlučivanje treba decentralizovati, ali ćemo svakako poštovati konačnu odluku centrale. Ukoliko ne budu razdvojeni parlamentarni i lokalni izbori, Pokret ce najverovatnije bojkotovati i lokalne - objašnjava Jovović.

Prema rečima lokalnog šefa PSG, opozicione organizacije u Nišu su veoma aktivne, a procena je da bi udruženi osvojili najveći procenat na lokalnim izborima, imajući u vidu, kako kaže, i nezadovoljstvo velikog broja ljudi u vladajućim partijama.

Za političku situaciju u gradu Jovović napominje da je alarmantno loša, da je prisutna neaktivnost i nesposobnost niškog rukovodstva i njihov, kako kaže, slugantski odnos prema Beogradu.

To je dovelo do otuđenja niškog aerodroma i bahatog trošenja finansijskih sredstava iz budžeta Grada, za besmislene projekte kao sto je npr. popločavanje parka na mestu zelenih površina i zamena ploča na Trgu Kralja Milana. Za vreme vlasti SNS povećan je odlazak mladih iz Niša u inostranstvo, jer je nezaposlenost i siromaštvo na visokom nivou, dok je sa druge strane prisutno partijsko zapošljavanje i ogorčenost građana zbog toga - rekao je Jovović.

Dodao je i da su po istraživanjima vodeći u opoziciji, ali da nemaju pristup najvećem delu niških medija.

Termini za izbore koji su pominjani u medijima jesu 19 i 26. april i 3. maj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    05:40 // 22. 1. 2020.

    BOJKOT !

  • kiki

    12:24 // 21. 1. 2020.

    BOJKOT NISLIJE!Pamet u glavu ovog puta!

  • Ika

    11:57 // 21. 1. 2020.

    Nema tu,druže školski, šta da se premišlja, sve je jasno kao dva i dva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: