Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:39, 15. 6. 2020.

| Politika

PSG u Pirotskom okrugu jedino u Babušnici izlazi na izbore, kažu da im je cilj ući u Skupštinu i "tresti"

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
sergej
Nedovršeni projekti prikazani predsedniku stranke; foto: Lj. F.

U sklopu predizborne kampanje “Karavan slobode” predstavnici Pokreta slobodnih građana ovih dana borave na jugu Srbije, a danas su posetili Babušnicu, gde je povereništvo predalo listu i izlazi na lokalne izbore. Predsednik PSG-a Sergej Trifunović kaže da je cilj ući u Skupštinu i “tresti” institucije.

Babušničko povereništvo PSG-a jedino u Pirotskom okrugu izlazi na lokalne izbore, dok u Beloj Palanci i Dimitrovgradu još nisu formirana povereništva, pirotsko nije uspelo da prikupi potpise, pa se u trci za odbornike u ovom okrugu izlazi samo u jednoj opštini od 4 koliko ima Pirotski okrug.

U sklopu predizborne kampanje "Karavan slobode" boravio je u Babušnici, a iako sa zakašnjenjem, varošicu je, kako kaže, po prvi put, posetio predsednik PSG-a Sergej Trifunović, gde se upoznao sa odborom, za koji, kako je ranije više puta pominjao, ima samo pohvale.

Kaže da je oduševljen prirodom ovog dela Srbije, a povereništvo ga je upoznalo sa problemima meštana Babušnice i započetim i godinama nedovršenim objektima poput sportske hale i gradske pijace. odbor PSG Kandidati za odbornike sa predsednikom stranke; foto: Lj. F.

Upoznajem se sa lokalnim odborima i stanjem na lokalu, zbog toga smo i ovde. U Pirotu nisu skupili, žao mi je i zbog Vranja, to je veliki grad. Drago mi je da se Leskovac priključio i izborio, to je bilo foto-finiš. Kako smo krenuli na entuzijam, ova kampanja će se izučavati kako ne treba. Zamalo smo i Vračar izgubili -kaže Trifunović.

Dodaje da nije imalo vremena za kampanju, ali da to ne menja cilj - a to je ulazak u Skupštinu Srbije i lokalne parlamente.

Plan je ući u Skupštinu i raditi posao zbog koga politički pokret postoji. Što bi reko Veljko Petrović - tresti, tresti, tresti. Sada se vidi nedostaci organizacije, ali biće to sve na mestu, srediće se - kaže Trifunović.

Nakon posete Babušnici, a pre odlaska u Niš, gde se “Karavan slobode” preselio, Trifunović će zajedno sa Srbijankom Turajlić posetiti i selo Rakita, poznato po borbi meštana protiv izgradnje mini-hidroelektrane u tom selu.

Trifunović kaže da je upoznat sa situacijom u tom selu i ide da se na licu mesta uveri u probleme meštana sa izgradnjom MHE.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sergio

    07:49 // 16. 6. 2020.

    u Babusnici ce razbiti, mozda i sami formiraju vecinu.
    ahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaahhahahahahahahaha....

  • Ivan

    18:09 // 15. 6. 2020.

    Babušnica je jedna od retkih opština u Srbiji gde je na lokalu vladao JUL Mire Marković. Čudi me da Piroćanci nisu mogli da skupe potpise a da Babušničani jesu. Babušnica je uvek glasala za one koji su već na vlasti. Želim sve najbolje PSG.

    • milan

      19:46 // 15. 6. 2020.

      Pogledajte im listu,familijarna partija,po ugledu na sps,ds,sns...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: