Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 18. 4. 2018.

| Politika

PUPS: Niški aerodrom se razvijao nauštrb beogradskog

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
PUPS
PUPS izneo svoje mišljenje o aerodromu; foto: JV arhiva

Zato što je država Srbija omogućila da "low cost" avio-kompanije sleću na niški Aerodrom "Konstantin Veliki", a to uskratila beogradskom, povećao se broj putnika u Nišu, objašnjavaju iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Ova stranka dodaje da je za razvoj neophodno veće ulaganje države u “Konstantin Veliki” i da on ostaje niški, bez obzira da li će biti u vlasništvu Grada ili Republike.

Iz PUPS-a najavljuju da će njihova odbornička grupa u Skupštini grada podržati odluku da niški aerodrom “pređe u ruke” Republike.

Država je sve ovo vreme obezbeđivala da aerodrom u Nišu funkcioniše. Činjenica je da je povećanje broja putnika posledica uloge države koja je omogućila da "low cost" kompanije sleću na niški aerodrom, u smislu da je ta mogućnost beogradskom aerodromu u jednom momentu bila uskraćena - kažu iz PUPS.

Niški PUPS saopštava da “duboko veruje” da će Republika zadržati linije i kapacitet niškog aerodroma, kao i da će nastaviti da ulaženja u njega, posebno u kontrolni toranj i terminalsku zgradu. Dodaju i da veruju da će obećanja o proširenju piste biti ispunjena.

Stoga pitanje da li se vlasništvo nad aerodromom prenosi na Republiku, ili ostaje na lokalnoj samoupravi, za PUPS u Nišu nije prava dilema – neophodno je da postoji dobar aerodrom sa dobrim avio-saobraćajem, koji bi bio na korišćenju celom regionu - navode iz PUPS.

Iz ove partije navode i da bi “zatvaranje u lokalne okvire” štetilo razvoju aerodroma i tvrde da će Grad Niš biti finansijski rasterećen.

Treba imati na umu da je Grad Niš iz budžeta sve ove godine imao ozbiljna izdvajanja za održavanje i osavremenjivanje Aerodroma. Sa prelaskom u svojinu Republike, Grad neće imati finansijske obaveze za ulaganja, te će ta sredstva koristiti za druge potrebe građana Niša - rekli su iz PUPS.

Napominju i da su Nišlije “ponosne na svoj aerodrom i na nivo koji je postigao”.

Podsetimo, sednica Skupštine grada o predaji aerodroma najavljena je posle 1. maja, a predsednik Srbije doći će 25. aprila u Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Avramovic

    16:38 // 21. 4. 2018.

    Hahahaha, pa ovo je vrh... svaki penzioner koga sretnem kuka kako mi "mladi" ne mozemo da zivimo bolje, eto oni bi odmah koliko sutradan umrli ako bi nam bilo bolje, a na svakom sledecem izboru biraju najgori olos koji izjavljuje ovakve nebuloze... i posle se pitaju i kukaju kako unici odose u Toronto, na Novi Zeland... ako, nismo ni za bolje. Dabogda i dalje gledali rodbinu samo preko Skajpa.

  • Petar I

    01:07 // 21. 4. 2018.

    To nisu pravi penzioneri, kao većina njih, već lovci na dodatna primanja i privilegije. Bili su bruka i sramota još dok su radili, ni tada nisu razlikovali dobro od zla, a sada, za vreme faraona iz dinastije Krkobabića, skroz su poblesavali za foteljama. Ne interesuju njih ni grad, ni mladi, već samo pare.

  • Nikia Mikan

    20:00 // 19. 4. 2018.

    Vucicev skup tupsona i glupsona!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: