Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 7. 11. 2017.

PUPS traži 13. penziju i za niške penzionere

stare osobe penzioneri foto aleksandar kostic Penzioneri su dovoljno spašavali državu od bankrota; Ilustracija; foto. A. Kostić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije predlaže da građani Niša kojima je penzija niža od 15.000 dinara dobiju i 13. uplatu u istom iznosu kolika im je i penzija, a ovom inicijativom ugledali su se na predsednika svoje stranke Milana Krkobabića koji je ovakvu pomoć najavio za Beograđane.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • David

    14:07 // 7. 11. 2017.

    Trinaesta penzija trreba da bude za sve ili za nikoga.Zasto.Iznos penzije utvrdjuje pio na osnovu izdvajanja za penzije.Ako si malo izdvajao manja ,a ako si vise izdvajao bice ti veca.Oni sa penzijama preko 25000 dinara su vec diskriminisani i tri godine im se otima ustavom zagarantovana penzija.Koliko je njih kao i sada sto ima primalo zakonski minimum ,a razliku na ruke.Masa ljudi sada prima po

    • milisav

      17:55 // 7. 11. 2017.

      Tačno je da visinu penzije određuje izdvajanje, ali u normalnom društvu, kakvo smo imali do kraja osamdesetih. Šta sada? Mnogima je država kupila radni staž. Mnogi su ostali i bez toga, sa malim radnim stažom. Svakako, ne krivicom svojom. Na drugoj strani, zaposleni u javnom sektoru, sa solidnim primanjima i punim vremenom. I? Ta vaša "teorija" ne pije vodu. Neko da crkava, ne svojom krivicom!?

  • Dejan Dimitrijević

    14:47 // 7. 11. 2017.

    PUPS je skoro 6 godina u vlasti, nečasno da populističkim inicijativama glumi opoziciju! Gde je bio PUPS kada su penzionerima otimane penzije? Gde je inicijativa da se nadoknadi šteta od neustavno smanjenih penzija naših majki i očeva? Ovo što sada kao "traže" neka sprovedu u delo unutar vlade čiji su deo, pa onda neka nam kažu "narode, sad kad zbrinusmo sebe uradili smo, konačno, nešto i za vas!

    • prof dr CVETKO Prvi

      19:57 // 7. 11. 2017.

      Kojima su PUPS /"dinastija krkobabic" , na chelu sa pok. "brojem 1"./ i SNS-ovci , "omogucili da lepo zhive" - "ni pakao im nece teshko pasti" !

  • milosav

    16:07 // 7. 11. 2017.

    A, oni sa 17.500 din. žive bolje od ovih sa 15. Demagoški, nema šta. A, za pomoć od 5.ooo, linearno, i onima sa penzijom od 50-60.000 i više, o tome ćutite.Nema komentara. Nećete ili vam je neugodno, da o tome pričate.

  • ***

    08:10 // 8. 11. 2017.

    Mi,ispod 25 000 smo imali manja izdvajanja i penzije su nam zato male. Ceo radni vek sam provela u NE,33 godine i penzija mi je 22 000 din. Da je u penzioni fond odbijano svima isto-imali bi svi iste penzije,a oni sa vecim primanjima bi imali mogucnost da uplacuju u neki drugi fond,pa bi dobili vecu penziju.Niko ko tvrdi da su penzije u nekim zemljama po 1200 dolara,ne kaze da su i doprinosi isti.

  • milica

    10:23 // 8. 11. 2017.

    Kada izdvajanje za penzije bude svima isto-onda ce i one biti iste.Ovo sada lici na BOLJE DA KOMSIJI CRKNE KRAVA,NEGO MENI DA SE OTELI. Celog radnog veka,moj muz je primao tri puta vise od mene.Sada mu je i penzija isto toliko veca.Ipak,treba povecati minimalne penzije,ali to moze samo socijalno jaka drzava.Od trinaeste,nema nista.I ovih 5000 je iz penzionog fonda.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: