Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 13. 6. 2019.

| Politika

Palmina odbornica u belopalanačkoj Skupštini prešla u vladajući SNS

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
SNS sada ima 25 odbornika
SNS sada ima 25 odbornika; foto; Lj. F.

Dojučerašnja opoziciona odbornica u Skupštini Bele Palanke Milena Stojanović Antić prešla je u redove vladajuće Srpske napredne stranke. Dok sama odbornica i njene nove stranačke kolege ne žele da komentarišu prelazak, koordinator Jedinstvene Srbije za Belu Palanku Ivica Vasić kaže da je u pitanju lični interes.

Novom preraspodelom snaga opozicija, koju čini koalicija SPS - JS, sada ima samo 4 odbornika, naspram čak 25, koliko ima vladajući SNS.

Nova odbornica SNS-a nije želela da razgovara sa novinarem Južnih vesti o rrazlozima svom prelaska u vladajuću odborničku grupu.

Ne želim da komentarišem - rekla je kratko odbornica.

Komentar nismo dobili ni od šefa odborničke grupe SNS-a Milana Zlatkovića koji se takođe nije javljao na telefon, a ne odgovara ni na SMS poruke novinaru Južnih vesti.

Da je u pitanju lični interes, smatra koordinator Jedinstvene Srbije za Belu Palanku Ivica Vasić koji kaže da su bili upozoreni da će se ovakve stvari dešavati.

To je ono što Srpska napredna radi na nivou cele Srbije. Ne samo da uzima odbornike opoziciji, već i svojim koalicionim partnerima. To je izuzetno nekorektno, a imali smo upozorenje - kaže Vasić.

Njega je odluka ipak iznenadila, jer je pre mesec dana imao razgovor sa njom, gde je dobio uveravanja da ona ostaje odbornik opozicije.

Pretpostavljam, a bilo je i ranije priča, da se na to odlučila jer je njenom suprugu obećano zaposlenje. Izigrala je naše poverenje i podlegla je pritisku - dodaje Vasić.

Sa njim se slaže i Slavenko Drobnjak, šef odborničke grupe SPS - JS koja zajedno nastupa u belopalanačkom parlamentu, a koji takođe smatra da je u pitanju lični interes.

Problem je što u Palanci sve ima svoju cenu. Nemam komentara, a ranije nas nije obavestila. Ipak, ovo nije prvi prelazak i krađa odbornika u Beloj Palanci. Uglavnom se to dešavalo zbog zaposlenja dece ili samih odbornika - kaže Drobnjak.

Skupština Bele Palanke ima 29 odborničkih mesta. Vladajuću većinu sada čini 25 odbornika SNS-a, dok su u opoziciji ostala 4 odbornika koalicije SPS - JS.

Podsetimo, svi članovi Demokratke stranke kolektivno su prešli 2014. godine u tada novoformiranu Socijaldemokratsku stranku, da bi početkom juna 2016. svi oni “preleteli” u Srpsku naprednu stranku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pic

    23:42 // 14. 6. 2019.

    Vraticu ti 300.000.00 dinara koje sam uzeo od tebe Milena..!

  • milos z

    12:36 // 14. 6. 2019.

    Milena, bravo!
    Iskreno da ti kazem, to od tebe nikada ne bih ocekivao, pre od nekog drugog s liste.
    Svaka ti cast!

  • Pavle

    01:17 // 14. 6. 2019.

    Bravo srećo! Uvek si čvrsto držala svoju sudbinu u rukama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: