Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 4. 6. 2015.

| Politika

Paralidis: Moja imovina je nepromenjena

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
paralidis
Bivša većnica kaže da je došlo do nesporazuma; foto: GOCK arhiva

Nakon teksta Južnih vesti da je Agencija za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu protiv nje, redakciji se javila bivša većnica u Opštini Crveni Krst Snežana Paralidis, tvrdeći da je reč o "nesporazumu".

Iako je Paralidisova jedna od 6 funkcionera protiv kojih je Agencija u ovoj godini podnela krivičnu prijavu, ona pojašnjava da nema nikakvih promena u imovinskom stanju i da se radi o neblagovremenom prijavljivanju imovine Agenciji.

Doslovce je nesporazum. Agenciji je Opština podnela moju imovnu sliku koju sam im dala. Kada su mi poslali prvi put da podnesem ja sam to shvatila da ide po službenoj dužnosti. Ne kažem da to nije moja greška i trebalo je da odem da proverim to. Posle toga su iz Agencije krenuli u postupak, ali ja već dva puta idem i razgovaram sa jabnim tužiocem i nema nikakvih problema - rekla je Paralidis.

Paralidisova kaže da očekuje konačno rešenje suda već polovinom ovog meseca i tada će ga, kako je rekla, prezentovati javnosti.

Naglašava da u svojoj decenijskoj političkoj karijeri nije imala nijednu mrlju.

Nikada nisam bila u situaciji da funkcijom raspolažem budžetskim parama, pa da bi uopšte moglo da se sumnja da sam na neki način mogla da uvećam imovinu. Direktan kontakt sa novcem nisam imala, čak sam i funkciju u školskom odboru podnela - priča Paralidis.

Podsetimo, Paralidisova je funkciju većnika obavljala od 2012. pa sve do polovine maja 2014. godine i izbora novog predsednika Opštine.

Poslednji izveštaj o prijavi imovine bivše većnice na sajtu Agencije je od 16. avgusta 2012. Paralidisova je tada prijavila da ne poseduje ni pokretnu, ni nepokretnu imovinu i da mesečno u Opštini prima 73.500 dinara i još 18.500 kao penzioner.

Zbog neprijavljivanja imovine nakon prestaka funkcije Agencija će pokrenuti postupak i protiv bivšeg gradskog većnika Bobana Mihajlovića, bivšeg predsednika Opštine Medijana Dragoslava Ćirkovića i bivšeg direktora “Nišstana” Slavoljuba Vlajkovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Milenkovic

    01:06 // 8. 8. 2015.

    Sram ih bilo, kako ih bre nije sramota.Deca nam beže van zemlje nemaju od čega da žive.Nemaju da se leče a ovde u Srbiji se primaju penzije i plate.Bruko od države.Samo nas još više nervirate ovakvim člancima.Pa bar ćutite kome je Srbija raj a kome pakao da bar narod ne zna kao što i ne zna.Sram vas bilo ???

  • Moca

    19:05 // 4. 6. 2015.

    Penzija+75500 dok mladi i obrazovani rade u kaficima.Kako gospodju i partiju od koje je postavljena nije sramota?Nije imala kontakt sa novcima ali je uredno primala apanazu za svoj nerad.A nis tone.

  • slavko

    16:32 // 4. 6. 2015.

    Lekar na specijalizaciji iz hirurgije ili druge grane prima 52000,specijalista sa XY operacija i XYZ pregleda-oko 72000 bez dežurstava (oko 90000 sa 4 dežurstva)
    A gospođa-92000.Za šta?
    Toliko o tome!

    • pa vidi

      19:50 // 4. 6. 2015.

      Nije da je branim, ali da samo ona prima toliko bilo bi odlicno...pomnozi 92 000 sa 9000 ovakvih u Srbiji (ministri,poslanici,odbornici...) dodje negde oko 15 mil. evra mesecno samo za njihove plate

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: