Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 10. 3. 2022.

| Politika

Patriotski blok kandidovao Dobrašinovića iz Prokuplja za premijera buduće Vlade Srbije

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
dobrašinović
Dragan Dobrašinović, kandidat za premijera Vlade Srbije ispred Patriotskog bloka; Foto: Lj. M.

Ukoliko zadobiju poverenje građana na izborima 3. aprila i budu u situaciji da imaju svoje predstavnike u budućoj Vladi Srbije, koalicija okupljena u Patriotskom bloku koju predvodi lider Dveri Boško Obradović za premijera Vlade kandidovaće Dragana Dobrašinovića iz Prokuplja. Dobrašinović se u nevladinom sektoru bavio borbom protiv korupcije i javnim nabavkama, a prošle godine formirao pokret Uspravna Srbija i pridružio se koaliciji.

Dobrašinović kaže da okupljeni u Patriotskom bloku insistiraju na ozbiljnim političkim programima i smatraju da se samo tako Srbija može pretvoriti u ozbiljno, moderno i napredno društvo.

Živimo u zemlji koja je visoko korumpirana i nisko produktivna. Kada pogledate programe političkih stranaka, videćete da u njima nema ničega. Mi smo napravili ozbiljne programe, principe i načela po kojima ćemo delovati u narednom periodu i to će biti osnova naše politike. Glas za patriotski blok je glas za čistu vodu, zemlju i vazduh, za zdravu hranu, razbijanje kartela i monopola, iskorenjivanje korupcije, uspostavljanje nezavisnog sudstva – rekao je između ostalog Dobrašinović.

Kaže da je izazov veliki jer je desnica na lošem glasu poslednjih par desetina godina, iako po njemu nema baš osnova za to.

Dobrašinović, koji živi u Prokuplju, kaže da deli sudbinu građana Topličkog okruga, ali i juga Srbije za koji je nepravedno zapostavljen od svih vlasti u prethodnom periodu, najavljuje da će Vlada koju bi predvodio posebnu pažnju usmeriti ka razvoju ovog kraja, ali i svih delova Srbije koji su nerazvijeni i zaboravljeni od države.

Sredinom prošle godine u Prokuplju je formiran inicijativni odbor za osnivanje političkog pokreta Uspravna Srbija čiji je predsednik Dobrašinović, a decembra 2021. formiran je Patriotski blok čiji su postali deo.

Dragan Dobrašinović je široj javnosti poznat kao predsednik Koalicije za nadzor javnih nabavki i direktor Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, gde je sa svojim timom učestvovao u otkrivanju mnogih nepravilnosti u radu državnih organa, sa posebnim akcentom na javne finansije i nepravilnosti u sprovođenju tendera i javnih nabavki.

Inače, listu Patriotskog bloka predvode Boško Obradović i Žika Gojković, a oni koji podržavaju ovu opciju mogu da glasaju za njih na broju 11. Pored Dobrašinovića koji će biti kandidat za premijera, najveće šanse da se nađe u parlamentu, ako lista pređe cenzus, ima Nišlijka Tamara Milenković Kerković koja je na 5. mestu, kao i Vesna Savović Petković, građevinski inženjer iz Niša i članica POKS-a koja je na 9. mestu na listi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Macanlija

    19:09 // 14. 3. 2022.

    Ima ovaj momak dobre moralne,radne I patriotske korene.Poznavajuci njegove roditelje, koji su vise generacija Krusevicke osmogodisnje skole ucili znanju, postenju I vrlinama koje cine coveka covekom, uopste ne sumnjam njegovo postenje I patriotizam.Samo napred!

  • ђура

    06:00 // 12. 3. 2022.

    Делује озбиљно да буде заменик председника Месне заједнице !

  • Nišlija

    06:47 // 11. 3. 2022.

    Не заборавимо и најквалитетнији кадар који имају Двери а који предводи наша Нишлијка, професорка Тамара М. Керковић која је сама покретала протесте у Нишу када нико из ‘опозиције’ није смео да писне. Ниш је са Дверима . До победе.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: