Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 8. 4. 2016.

| Politika

Patriotski pokret i Narodna seljačka stranka dali podršku SPS-u

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
sps
Nije se razgovaralo o podeli funkcija; foto: B. J.

Iako nisu sa niškim socijalistima na izbornoj listi, Patriotski pokret Srbije i Narodna seljačka stranka dali su im podršku. Ukoliko dođu na vlast, zajedno će se, kako kažu, boriti da ratni invalidi imaju popust na cene usluga javnih komunalnih preduzeća i da poljoprivrednici imaju subvencionisano osiguranje. 

SPS se obavezao koalicionim sporazumom sa ovim organizacijama da će, ukoliko budu u vlasti, podržati inicijative za poboljšanje standarda ratnih vojnih invalida, veterana i osoba sa invaliditetom. Žarko Ranković, predsednik privremenog organa SPS-a smatra i da su seljaci u veoma ugroženom položaju.

Tražićemo da se subvencionišu cene usluga javno-komunalnih preduzeća za ove kategorije stanovnika. Radićemo na obnovi domova kultura u selima i na uspostavljanju zadrugarstva. Posebnu pažnju ćemo posvetiti osiguranju u poljoprivrednim domaćinstvima, jer su u prethodnom periodu trpeli ogromne materijalne štete - kaže Ranković.

Aleksandar Popović, koordinator za južnu i istočnu Srbiju Patriotskog pokreta, kaže da on nije na listi SPS-a i da se nije razgovaralo o direktorskim mestima, već o borbi za promenu statusa ugroženih građana.

Potrebna je promena  statusa ratnih veterana i invalida. Uz rešavanje bolnog pitanja ratnih dnevnica konačno bi se izašlo u susret ljudima koji su se borili za našu državu - kaže Popović.

SPS je na lokalnom nivou već potpisao koalicione sporazume sa Jedinstvenom Srbijom i sa pokretom Zeleni čiji se članovi i nalaze na izbornoj listi za Grad i opštine. U ime Narodne seljačke stranke sporazum sa socijalistima potpisao je Zoran Petrović, predsednik Gradskog odbora ove stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    18:35 // 8. 4. 2016.

    O,hvala vam,ali,molim vas,nemojte da se borite!Od vase " borbe",jos nam je gore!

  • CVETKO prvi

    16:48 // 8. 4. 2016.

    Drž*te se Rističevića , on vam je budućnost !

  • Zbunjena

    16:01 // 8. 4. 2016.

    Rasterao svoje pa pojacanje trazi od anonimusa.E Zarko to ti je potez ocajnika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: