Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:18, 18. 10. 2012.

| Politika

Perišić: Medijska hajka protiv SNS

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
490x370-zoran-perisic.jpg
Zoran Perišić, arhivska fotografija

Predsednik niškog SNS i gradonačelnik Zoran Perišić podržao je svog partijskog kolegu Miloša Banđura a medije optužio da protiv SNS vode "političku i medijsku hajku".

Nakon što je juče i prekjuče odbijao da odgovori na novinarska pitanja u vezi Banđurove presude za proneveru novca, predsednik niškog SNS i gradonačelnik Niša Zoran Perišić danas je pojedinim medijima, među kojima nisu Južne vesti, poslao pismeno saopštenje.

Perišić je naveo da "Gradski odbor SNS pruža punu podršku" svom funkcioneru, a medije je optužio za "političku i medijsku hajku".

- Mediji, koji ovih dana vode političku i medijsku hajku protiv funkcionera stranke i Gradskog većnika doc. dr Miloša Banđura, duže vreme prepoznatljivi su po negativnom stavu prema Srpskoj naprednoj stranci, u celini - naveo je Perišić.

U saopštenju se navodi i da SNS "poštujući nezavisnost sudstva u Republici Srbiji, neće komentarisati odluke sudova, a naročito ne, nepredosnažne presude".  saopštenje SNS Niš

Ipak, u nastavku teksta, Perišić je izneo svoje mišljenje o suđenju funkcioneru SNS Goranu Kneževiću, protiv koga se, kako je rekao, vodi montirani sudski proces.

- Najočiglediji je primer sadašnjeg ministra poljoprivrede koji je u pritvoru proveo 13 meseci i protiv koga se još uvek vodi sudski proces, a više je nego očigledno da je pravda na strani gospodina Kneževića - zaključio je Perišić.

Inače, postupak protiv Gorana Kneževića pokrenut je on bio funkcioner DS, početkom oktobra 2008. godine. Srpska napredna stranka u to vreme nije postojala.

Podsetimo, kako su Južne vesti pisale, funkcioner SNS i Gradski većnik Miloš Banđur osuđen je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici marta ove godine na 6 meseci zatvora zbog pronevere novca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Napoleone

    23:45 // 22. 10. 2012.

    @vlada

    Kakav si ti to student i obozavalac Bandjura kad svog omiljenog i toliko hvaljenog profesora sreces u prolazu na vezbama???
    E zato i nisi mogao da razgovaras sa svojim kolegama, pa da cujes vrlo neprijatne price.

    Ili se to Baki razocarao reakcijom Tome i Vucica, pa je zakljucio da ga sada i oni "mrze", pa ih vredja i naziva "spodobama"?

    Bandjur je od Gradskog Veca napravio Pindjur, a jel to sada ima aspiracije da bude predsednik?

  • vlada

    17:36 // 22. 10. 2012.

    Profesore, slusajuci svakog dana o vasim podvizima na radu i zahvaljujuci nekolicini kratkih susreta sa Vama za vreme nekih vezbi, stekao sam utisak da ste Vi jedna ljudska gromada u svakom smislu, nepokolebljivi strucnjak, beskompromisna zrela licnost koja je daleko, daleko iznad svakodnevnih politickih i jos kojekakvih trzavica obicnog prostog sveta... Na neki nacin u ljudima slicnim Vama jedino i pronalazim idole ili osobe vredne divljenja. Medjutim, gledajuci vas na tom mestu nekog trecerazrednog politicara, koji je 10 nivoa nize na hijerarhijskoj lestvici u odnosu na spodobe poput Tome Nikolica, Aleksandra Vucica, i jos mnogih drugih (Kale-premijer je takodje jedan od njih) cije su jedine preporuke i kvalifikacije to sto su nekada poznavali Vojislava Seselja i kao priuceni segrti se bavili (krvavom) politikom u godinama zacetaka visestranackog sistema u Srbiji i u godinama koje su sledile pa ih je i neuki narod prihvatio za Bogom dane lidere.

    • Prolaznik

      20:03 // 24. 10. 2012.

      Gospodine Perisicu, zao mi je sto ugled vrsnog strucnjaka i stranke koju predstavljate stavljate u sluzbu odbrane Milosa Bandjura! Sudeci po njegovim izjavama, nisam siguran da on to zasluzuje! Uostalom, lekar ste, procenite sami.

  • pravda

    18:04 // 20. 10. 2012.

    Gospodine uredniče,preneli ste vest gradonačelnika da Gradski odbor Sns pordžava Banđura. Tu vest pročitah i današnjem Blicu . pitam se samo ili ti pitam Vas zašto se netačne i neproverene informacije bzinom svetlosti prenose kroz medije? Dobar ste servis građana , cenim Vaš trud i rad ali nemojte svoju reputaciju dovesti u pitanje poniznošću prema onom ko stiti kriminalca i to sve u ime Sns. Sns zasigurno ne stoji iza toga a pojedinac Perišić neka govori u svoje ime ne kaljajući Sns.Puno sreće u daljem radu J. vestima,hvala.

    • Predrag Blagojevic

      21:30 // 21. 10. 2012.

      Nisam siguran da sam razumeo koji deo našeg teksta je netačan?
      Mi smo saopštenje dobili od predsednika Gradskog odbora SNS u Nišu Zorana Perišića. Da li Gradski odbor stoji iza toga, nije na nama da utvrđujemo. Siguran sam da bi stranka već reagovala da ovo nije tačno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: