Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 23. 9. 2015.

| Politika

Perišić: Politička akcija stanara i radnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic
Gradonačelnik u protestima vidi političku pozadinu; foto: Vanja Keser/arhiva

Komentarišući najavljene proteste Udruženja skupštine stanara i radnika JKP “Mediana”, gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da su to politički organizovani skupovi.

Sutrašnju sednicu niške Skupštine pored odbornika i novinara, ispred zgrade parlamenta pratiće i stanari nezadovoljni cenom i uslugama grejanja, ali i radnici “Mediane” koji su nezadovoljni predloženom reorganizacijom JKP “Gorica”.

Za gradonačelnika Niša protesti su “politička akcija”.

To su političke akcije struktura koje misle da će pravljenjem gužve, galame, pištaljkama, šerpama ili kako su već navikli iz ranijeg perioda da će postići efekat. Koji efekat? Da se prekine Sskupština. Ako u sali ne bude uslova za rad, predsednik Skupštine profesor Mile Ilić će prekinuti Skupštinu. I nastaviće je za pola sata, za sat, popodne, sutra. Ništa sa dnevnog reda ne može tako da se povuče - kaže Perišić.

Gradonačelnik kaže da je dopis koji je Udruženje skupštine stanara poslalo svim odbornicima, u kojem ih podseća da rade za građane i zahteva da ispune njihove zahteve u vezi grejanja, a koji možete preuzeti na kraju teksta, zapravo politički pamflet.

U ovom dopisu odbornicima postoji gomila političkih zahteva gde će jedno udruženje morati da opravda svoje razloge postojanja do izbora. Pošto je očigledno da se spremaju za izbore, a ja znam i kojoj će se stranci priključiti - rekao je Perišić.

On nije precizirao koja je to stranka, ali je rekao da su protesti Udurženja stanara neopravdani nakon svega što je, kako kaže gradonačelnik, Gradsko veće uradilo za njih.

Takođe, naglasio je da bi sindikati “Mediane” trebalo da se bave radnicima, a ne pitanjem para i spajanjem firmi, jer je to pitanje direktora, uprava i Grada kao osnivača.

Podsetimo, Udruženje skupština stanara je svoj protest ispred Skupštine zakazalo za 9 sati, a “Mediana” kreće iz svoje baze u Mramorskoj u 11 sati.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Otvoreno pismo stanara i građana (preuzmi) - 40.00 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mm

    17:09 // 2. 10. 2015.

    Strpite se g.Perisicu,jos malo.Ne zbog politickih pamfleta, dogorelo narodu do prstiju,a Vama ne dopire do pameti.Nije grejanje samo,sve ste nas prevarili.Nas i g . Vucica

  • Aleksandar Cvetkovic

    12:56 // 24. 9. 2015.

    Nezadovoljni ljudi cenom grejanje muka nas savila.A nas gradonacelnik kaze politucki.Da ima platu 20000h din pitao bi ga.

  • Mozak

    11:37 // 24. 9. 2015.

    Politika je po definiciji uticanje na druge ljude.

    Protestanti zele da uticu na vlast da promeni cene grejanja. Gradonacelnik ocito misli da je bavljenje politikom iskljucivo stranacki motivisano. Protestanti, pokrenite gradjansku inicijativu, pa da se vidi nemoc gradjana...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: