Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 26. 7. 2016.

| Politika

SNS planira Perišića za direktora Kliničkog centra

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Zoran Perišić
Perišić kaže da je sve to u formi predloga; foto: JV

Donedavni gradonačelnik Niša Zoran Perišić biće novi direktor Kliničkog centra, odlučeno je u Srpskoj naprednoj stranci, a saopštio je poverenik te partije za Niš Zvezdan Milovanović.

Milovanović kaže da se još ne zna precizno kada će i kako doći do ove promene.

Aktuelnom direktoru Kliničkog centra Zoranu Radovanoviću mandat ističe decembra ove godine, ali Milovanović ostavlja prostor da se prvi čovek ove važne zdravstvene ustanove promeni i pre tog roka.

Naravno, samo ako Radovanović pređe u međuvremenu na neku drugu funkciju - kaže Milovanović.

Da "planovi" postoje potvrdio je i sam Zoran Perišić. On kaže da je sve to i dalje u formi "predloga", a da konačnom rešenju "prethode brojne procedure".

Upitan da li će biti vršilac dužnosti direktora ili direktor sa punim mandatom, Perišić kaže da je i to jedna od nepoznanica.

Naime, direktor Kliničkog centra se bira na konkursu, dok vršioca dužnosti na period od 6 meseci postavlja Vlada Srbije i procedura je daleko jednostavnija.

Inače, Zoran Perišić je bio gradonačelnik Niša od jula 2012. do jula 2016. godine. Vanredni je profesor Medicinskog fakulteta u Nišu.

Od 1995. je bio načelnik Odeljenja za invazivnu dijagnostiku i pejsmejkere, a od 2011. godine je načelnik Odeljenja za elektrostimulaciju i elektrofiziološko ispitivanje srca na Klinici za kardiovaskularne bolesti.

Detaljniju biografiju Zorana Perišića možete pročitati u rubrici "Ko je ko?" - ovde.


Klinički centar ponovo političko pitanje?

Poslednji put je izbor direktora Kliničkog centra u Nišu prerastao u aferu koja je umalo uzdrmala i Vladu Srbije. I tada se to kadrovsko pitanje rešavalo na političkom nivou, a ceo proces trajao je pune dve godine.

Pošto je dotadašnjem direktoru Srbobranu Trenkiću isticao mandat, Upravni odbor je januara 2011. raspisao konkurs i među pet prijavljenih kandidata za novog direktora predložio Zorana Radovanovića, inače funkcionera SPS.

Međutim, tome se usprotivio Gradski odbor G17 plus, koji je tvrdio da po koalicionom sporazumu to mesto pripada njima. Oglasio se i potpredsednik Vlade i lider G17 Mlađan Dinkić, protažirajući kandidata svoje partije, nakon čega je to funkcioner tada vladajuće DS Slobodan Homen ocenio kao "skroz ozbiljnu aferu".

Nedelju dana kasnije Vlada je za vršioca dužnosti direktora postavila Borislava Kamenova.

Nakon izbora 2012. godine došlo je do promene vladajuće većine i krajem septembra te godine Vlada je za vršioca dužnosti postavila Zorana Radovanovića.

Pitanje direktora Kliničkog centra u Nišu je rešeno tek 29. decembra, tako što je Vlada i formalno prihvatila predlog Upravnog odbora te zdravstvene ustanove i za direktora postavila Zorana Radovanovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • apotekar

    20:37 // 18. 8. 2016.

    Ako "bahati" preuzme klinički centar,za godinu dana biće samo gradska ambulanta.

  • Sasa Petrovic

    22:38 // 30. 7. 2016.

    Niski ``kajmak``je najsladji kad se servira
    u Beogradu...!!! Beee....!!!

  • Mik

    09:19 // 29. 7. 2016.

    A ja naivan mislio da direktora imenuje Upravni odbor po konkursu. A ono, gradski odbor...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: