Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 29. 11. 2013.

| Politika

Pešić: Zašto LDP nije u nadzornim odborima?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina123.jpg
Sednica Skupštine Grada počela šaljivim tonom, arhivska fotografija

Sednica niške Skupštine počela je raspravom o dnevnom redu i primedbama odbornika LDP Srđana Pešića o izboru članova nadzonih odbora.

Jedna od tačaka dnevnog reda je Razrešenje i imenovanje članova nadzornih odbora niških javnih preduzeća i ustanova. Među predloženim kandidatima nema članova LDP-a, opozicione stranke u Skupštini Grada.

- Ko to uvodi ovaj vid političke diskriminacije da jedna opoziciona partija nema svoje predstavnike iako je to princip jednog političkog dostojanstva i političkog parlamentarizma od pre više mandata - upitao je Pešić.

radovanovic Radovanoviću teško pale sednice Odbora za imenovanja, arhivska fotografijaOdbornik SPS-a i član Odbora za imenovanja, tela koje predlaže članove Nadzornih odbora, Zoran Radovanović rekao je da je svaka sednica Odbora donosila neka nova imena za članove Nadzornih odbora. On je poručio odborniku Pešiću “da se ne sekira”.

- Ja sam kao član Odobra za imenovanja dolazio u situaciju da plačem. Suze su mi išle na oči, jer su stizali predlozi sa jedne strane, sa druge strane i svi ti predlozi su moje kolege, moji prijatelji. Predlozi su se menjali iz nedelje u nedelju. Mi ćemo izgurati ovaj mandat, verovatno i sledeći i taman ćemo imati vremena da se dogovorimo, ali biće OK, nemojte da se sekirate - rekao je Radovanović.

Iako je Pešić predložio da se tačka koja se tiče Nadzornih odbora skine sa dnevnog reda, za to nije imao podršku većine, tako da će tokom današnje sednice odbornici odlučivati i o tome.


Niska ili Niška priča?

niska prica Odbornici NIške priče u mladosti popularni kod devojakaSrđan Pešić (LDP) je tokom svog izlaganja više puta odborničku grupu Niška priča, koju čine bivši članovi LDP-a, nazvao “niska” priča, što je izazvalo reakciju odbornika ovog udruženja Nebojše Ranđelovića.

- Vlasnici mandata su odbornici, narodni poslanici i to je Ustavom zagarantovano pravo i to bi trebalo da zna kolega Srđan Pešić. Kako to kada neko uzme mandat sa jednom partijom, pa ga ponese u drugu, što je Pešić uradio 2006. godine, to je moralno, a kada neko drugi to uradi to je nemoralno - rekao je Ranđelović.

U odbranu Niške priče, a posebno njenog odbornika Predraga Jelenkovića, stao je i odbornik SPS-a Zoran Radovanović.

- Meni je stvarno krivo što je moj kolega Pešić iskoristio termin “niska” priča. To je vrlo uvredljivo. Ja sam Nišlija rođenjem i kada bi gospodin Pešić znao koliko su žene plakale za Pedom Jelenkovićem godinama kada je bio mlađi sasvim bi druga situacija bila - rekao je pomalo i šaljivim tonom Radovanović.

Pešić se nakon ovih izjava nije javljao za repliku, a sednica je nastavljena prema usvojenom dnevnom redu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    14:49 // 29. 11. 2013.

    Ah,kakav sofisticirani humor,na sednici S.G.Nisa!Od momenta,kad smo culi ovaj govor ne prestajemo sa smehom.Na nivou Leteceg cirkusa Monti Pajtona,hvala vam dragi odbornici,predstavnici nasi!

    • Двери Ниша

      19:28 // 30. 11. 2013.

      Можда ипак више подсећа на Јагодицу Бобицу када запева весело са својим другарима и другарицама.

  • tanja

    12:47 // 29. 11. 2013.

    Gospodine Pešiću, ko će onda da gura kombi ako dobijete mesto u nekom nadzornom odboru? Čuvajte ljude, ide zima, neko mora da gura.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: