Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 6. 11. 2013.

| Politika

Peticija za izmeštanje pruge iz centra Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pruga
Neophodna i podrška građana za izmeštanje pruge, foto: tradeandexportme.com

Čelnici niškog odbora SPS-a otpočeli su sa prikupljanjem potpisa za izmeštanje pruge iz centra grada.

Peticiju su prvo potpisali najviši funkcioneri ove stranke Mile Ilić, Igor Novaković i narodni poslanici Ivana Dinić i Zoran Radovanović. Narednih dana kako je najavila poslanica Dinić, peticija će se naći na niškim ulicama.

-  Mi smo uvideli da je ovo pravi trenutak da dovršimo započeto i zbog toga tražimo podršku svih građana Niša da nam se pridruže u potpisivanju. Od petka 8. novembra punktovi će biti postavljeni kod Palilulske, Pantelejske i pijace Boško Buha, zatim u Obrenovićevoj ulici i u blizini ulaza u Gradsku bolnicu - rekla je Dinić.

potpis Potpise na peticiju prvo stavili najviši funkcioneri strankeOno što je niške socijaliste najviše zabrinulo jesu izjave direktora “Železnica Srbije” Dragoljuba Simonovića koji je rekao da “izmeštanje nije prioritet i da bi trebalo uraditi elektrifikaciju pruge”.

- Sramota je mene lično bila da dođe tamo neki politički aparatčik iz Beograda i kaže “ide elektrifikacija pruge” a pri tome Skupština Grada donosi jednoglasnu odluku da elektrifikacije neće biti. Taj neko dođe i pogazi stav svih odborničkuh grupa. Mi to nećemo da dozvolimo, niti ćemo da dozvolimo da sledeći put neko gazi političke odluke koje smo doneli na nivou Grada - rekao je predsednik Okružnog odbora SPS Igor Novaković.


Ideja krenula pre mnogo godina

O izmeštanju pruge, prema rečima člana Predsedništva SPS-a Mileta Ilića, razmišljalo se i pre dve decenije, a sve je konkretizovano tek 2008. godine Planom detaljne regulacije pruge Niš - Dimitrovgrad.

sps Niški socijalisti rešeni da prugu izmeste iz centra Niša Od tada do danas potpisano je nekoliko protokola, a poslednji u decembru 2012. godine između Grada, Ministarstva saobraćaja i Evropske unije.

- Mi tražimo pre svega da se ubrza aktivnost na izgradnji nove trase, zatim da se zauzme stav o izemštanju pruge i treće da se nadležni gradski organi na vreme pripreme za realizaciju obaveza koje su iz gradske nadležnosti poput obezbeđivajna sredstava za eksproprijaciju i drugih stvari - rekao je Ilić.

Poslednje informacije iz Delegacije EU u Srbiji, kao jednog od potpisnika poslednjeg protokola, su takve da je u toku početna faza izmeštanja, tačnije izrada studije izvodljivosti koja je poverena češkom konzorcijumu “Sudop Praha”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • rajzoran

    11:16 // 22. 11. 2013.

    ionako praniranim dobio bi se ulaz i sa te strane znači nešto kao u beogradu s tim što bi vozovi za zaječar i dalje i pirot i dalje polazili sa stanice crveni krst (jer su ionako lokalni vozovi)

  • zoran niš

    11:12 // 22. 11. 2013.

    a ona dalje sa prugom niš beograd i kolosekom sa prugom za leskovac vranje i dalje što znači da bi vozovi mogli ulaziti sa te strane iz svih pravaca a spajanjem pruge za knjaževac i pirot kod proseka

  • zoran niš

    11:09 // 22. 11. 2013.

    potpisao sam peticiju ali smatram da se pruga može izmestiti cela iz grada i ova i koja ide od stanice ka c.krstu niška stanica ima prilaz iz pravca l stene i koja je kolosekom povezana sa stanicom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: