Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 20. 2. 2019.

| Politika

Peticijom protiv naplatne rampe na Malčanskoj petlji

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
peticija uss
Tri zahteva, da li će biti uslišeni?; Foto: A. Kostić

Planirana naplatna rampa na Malčanskoj petlji, na novom auto-putu ka Pirotu, na Koridoru 10, treba da bude izmeštena ka Sićevu, zahteva narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić iz Svrljiga, koji je pokrenuo i peticiju. Rekonstrukcija puta od Knjaževačke ulice do Malčanske petlje i pruge Niš - Zaječar, druga su 2 zahteva Miletića i onih koji potpisuju peticiju.

Miletić je naveo da nijedan ulaz u Beograd nema naplatnu rampu, pa traži da se ona ne postavlja ni na ulazu u Niš.

Kako bi građani Niša i okolnih mesta mogli da koriste auto-put oko grada bez naplate putarine - objašnjava Miletić.

Naplatna rampa na Malčanskoj petlji već je predviđena planovima, pa taj zahtev Miletić upućuje Putevima Srbije, a od Grada Niša traži da se hitno rekonstruiše nastavak Knjaževačke od Vrežinskog bazena do Malčanske petlje. milija miletic Ima 3 zahteva; Foto: MIRC

Vrednost rekonstrukcije bila bi 150 miliona dinara. To je oko 6 km. Tu mora novi sloj. To je vrlo bitno za egzistenciju svih nas. Mi ćemo imati problema, a imaće i Grad Niš. Veliki je broj udarnih rupa, cepaju se gume, izađe policija, napravi zapisnik, Grad Niš kao vlasnik ima obavezu da isplati štetu - kaže Miletić.

Poslanik iz Svrljiga održao je konferenciju za štampu o ovim problemima u niškom Media centru, a na pitanje ima li podršku ostalih poslanika sa juga, rekao je da nije hteo nikoga da zove da ne bi došli poslanici iz opozicije.


"Železnice" menjale pravilnik o cisternama, pa opteretile prugu?

Nedeljama su ispadale cisterne na pruzi Niš - Zaječar, čak i kada je zatvorena. Treći Miletićev zahtev u peticiji i poslaničkoj inicijativiji jeste i rekonstrukcija pruge, za koju je, kaže, dobio uveravanja od ministarke saobraćaja Zorana Mihajlović da će se uskoro desiti.

Miletić je izneo i mogući razlog zašto su ispadale cisterne.

Osovinsko opterećenje bilo je 18 tona. Unazad mesec i po dana ili dva, promenjen je pravilnik u Železnicama Srbije gde je umesto 18 tona opterećenja stavljeno 22, 5 tona. Ne znam na osnovu čega je to napravljeno, baš me zanima. Pruga ostala u lošem stanju, a povećano opterećenje - kaže Miletić.

Pozvao je nadležne da ispitaju da li je u pitanju bila greška ili je pravilnik promenjen zlonamerno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prcko

    12:38 // 21. 2. 2019.

    Bravo drzavo tako i treba ne ispustaj sansu nijednu gde god mogu pare da se uzmu od naroda udri... Ko hoce bolji zivot nek se seli iz zemlje ili nek se moli da Turci i Nemci ponovo dodju pa da zivnemo malo. Ali kakvi smo opet bi se neke barabe organizovale u partizane i zagorcavale zivot obicnom narodu...

  • ne li ti reko

    08:48 // 21. 2. 2019.

    Lakše bi prošla peticija da renoviranje pruge Zaječar- NIš bude početak izgradnje metroa u Nišu. Zašto beograd da ima a Niš da nema ?

  • Stopkorupciji

    07:07 // 21. 2. 2019.

    Zasto mu ne pomogne Vučić koga on toliko hvali svuda gde stigne

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: