Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 28. 2. 2024.

| Politika

Petrović opet predsednik Opštine Vlasotince, neki odbornici opozicije "preleteli" u vlast

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
bratislav petrovic
Novo-staro rukovodstvo; foto: zvanični sajt Opštine Vlasotice

Većinom glasova odbornika vlasotinačke Skupštine, 36 od 45, za predsednika Opštine Vlasotince izabran je Bratislav Petrović kome će ovo biti drugi mandat. Njemu su glasove podrške dali odbornici SNS-a, SPS-a, Jedinstvene Srbije, ali odbornici koji su na izborima bili deo opozicije - liste koalicije Zavetnici i Dveri i liste "Zajedno za Vlasotince – Milan Ban – dr Mitov – Žarko Paša”.

Konstitutivna sednica Skupšine u Vlasotincu je održana još 29. januara, ali tada su izabrani samo predsednik i sekretar parlamenta. Skoro mesec dana kasnije, zasedanje je nastavljeno i za zamenika predsednika Skupštine je izabran Milan Blagojević sa liste “Zajedno za Vlasotince – Milan Ban – dr Mitov – Žarko Paša”.

blagojevic Blagojević iz opozicije u fotelju; foto: zvanični sajt Opštine VlasotinceNjegov izbor je izazvao reakcije opozicije čiji su odbornici uglavnom izrazili razočaranje što su odbornici ove liste glasali kao i vladajuća većina. Na to im je odgovorio predsednik Opštine.

Ljudi, stranke i pokreti su živi organizmi, to morate da shvatite. Ono što hoću da kažem, kad god je neko došao kod mene, ja nisam gledao da li je odbornik pozicije ili opozicije, pomagao sam ako sam mogao. Žarko je uvek tražio nešto za svoju mesnu zajednicu – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Da li je upravo ovaj transfer dva opoziciona odbornika razlog za to što se odugovlačilo sa njegovim izborom za predsednik Opštine nije rekao. Ipak najavio je izgradnju novog mosta i obilaznicu oko Vlasotinca.

Nastavićemo da obnavljamo i rekosntruišemo objekte predškolske ustanove i škola, da obnavljamo i izgrađujemo objekte vodosnabdevanja i kanalizacije, da uređujemo lokalne puteve, ulice, ambulante, da regulišemo gradsko groblje, pijacu, da pustimo u rad sistem grejanja i hlađenja u Sportsko – rekreativnom centru, da izgradimo novi most na Južnoj Moravi, obilaznicu oko Vlasotinca i niz drugih važnih infrastrukturnih objekata - rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

U novom sazivu vlasotinačke skupštine, nakon decembarskih lokalnih izbora, najviše mandata, odnosno apsolutnu većinu, ima lista naprednjaka koja je osvojila 24 od 45 odborničkih mesta. SPS je dobio pet mandata, GG “Dr Spasić” četiri. Po tri mesta osvojile su liste “Vlasotince u srcu – dr Saša Savić” i Jedinstvena Srbija. Po dva mandata pripala su listama “Dejan Majorac”, “Zajedno za Vlasotince – Milan Ban – dr Mitov – Žarko Paša” i listi Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri – Boško Stančić – Goran Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: