Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 9. 2. 2019.

| Politika

Piroćanci i ove subote na protestu, žele promenu izbornog sistema

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Pozivaju sugrađane da prevaziđu strah
Pozivaju sugrađane da prevaziđu strah; foto: Lj. F.

Povicima "Vučiću lopove" uz zvuk pištaljki, Piroćanci su i ove subote nezadovoljni stanjem u državi izašli u protestnu šetnju centralnom pešačkom zonom. Okupljeni su nezadovoljni i što, kako kažu, kod većine sugrađana preovladava strah, te se ne pridružuju protestu.

Svojom verzijom protesta “1 od 5 miliona”, sa glavnom parolom “Da ostanemo u Srbiji”, nekoliko desetina Piroćanaca koja se organizovala preko društvenih mreža, pozvala je na promenu izbornog i političkog sistema.

Dok se ne promeni izborni sistem, neće nam biti bolje. Onaj ko se zalaže za to, imaće i moj glas - poručio je jedan od Piroćanaca.

Kao primer da zemlja ne ide u pravom pravcu on navodi to što je jedna njihova sugrađanka napustila posao medicinske sestre i otišla u Bugarsku da radi u lokalu koji prodaje roštilj.

To je pravo ogledalo naše zemlje i sistema - dodaje.

Okupljeni na večerašnjem protestu razočarani su Piroćancima koji im se ne pridružuju jer "imaju strah da ne ostanu bez radnog mesta". Žele promenu izbornog sistema Pozivaju sugrađane da prevaziđu strah; foto: Lj. F.

Zaposleni u fabrici Tigar Tyres, u kojoj radi veliki broj naših sugrađana ili u javnom sektoru ne smeju da izađu na proteste. A šta će biti ako francuski Mišelin odluči da preseli fabriku negde drugde, da li će tada protestovati - pitaju se organizatori.

Bez govornika i organizovanog razglasa, Piroćanci će i dalje nastaviti da protestuju i šetaju protiv vlasti Aleksandra Vučića. Kažu da ih to ujedinjuje, ali da bi voleli da im se pridruži veći broj ljudi, a pre svega mladih, kojih na protestu najmanje i ima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    23:35 // 9. 2. 2019.

    Botovi jel vasi sendvici s peglanu?

    • antibot

      10:31 // 10. 2. 2019.

      Nije,ona je skupa...samo posebna.

  • Nikol

    21:29 // 9. 2. 2019.

    Ako im je Vucicu lopove,jedina smisljena politika,onda se mora reci da su jeftini i da od tog posla nema nista.Neka cuvaju svoje zdravlje za jos hladnih zima.

    • Ivan

      13:16 // 10. 2. 2019.

      Pa nisu rekli Vucicu lopove (kako mu vise prilici diktatore), vec su trazili promenu izbornog sistem. A kad Pirocanci idu u Bugarsku a ne na Zapad znaci da je i u Bugarskoj bolje nego u korumpiranoj Srbiji. Pametni bi se zabrinuli nad ovom cinjenicom. Podrska za Pirocanci.

  • Petar Niš

    20:39 // 9. 2. 2019.

    Na ovim ljudima se okupilo par desetina protesta. Podrška nema opoziciju naroda!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: