Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:46, 2. 3. 2019.

| Politika

Piroćanci opet izašli na proteste, po prvi put i Babušničani

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Piroćanci opet protestvovali
Piroćanci opet protestvovali; foto: Lj. F.

Već dvanaestu subotu zaredom nezadovoljni Piroćanci okupili su se na Trgu ispred Doma kulture, a kao i prošlog puta, okupljenima se obratio odbornik u lokalnoj Skupštini Dušan Mitić. Protest “1 od 5 miliona” po prvi put održan u Babušnici

Nekoliko desetina građana Pirota opet je izašlo iz svojih kuća i stanova, ovog puta sa parolama “Izdaja” i “Prkos - Sloboda”, a večeras, za razliku od prošle subote, nije “nestalo struje” na delu Trga gde se demonstranti okupljaju.

Zadržana je praksa da se nezadovoljnim Piroćancima obrati svako ko to želi, a kao i prošlog puta, govorio je odbornik Dušan Mitić. Nova parola Nova parola; foto: Lj. F.

Sećam se filma u kom unuk pita dedu "Šta je to hrabar čovek?. Je li to čovek koji se ničeg ne plaši? Ne sine, to je čovek koji, i kada se plaši, čini ono što je ispravno" - poručio je Mitić.

Nakon kratkog govora, demonstranti su prošetali centralnom pešačkom zonom, do česme Guševica i nazad, i zakazali sledeći protest za narednu subotu.


Prvi protest u Babušnici: Pobedili smo strah

Večeras su se protestima “1 od 5 miliona” priključili i Babušničani, više desetina njih okupilo se ispred Doma kulture, preko puta zgrade Opštine.

Nije bilo protestne šetnje, a kako su rekli organizatori, prvi skup je prilika da se razmene mišljenja.

Sugrađanima se obratila Mila Prljinčević-Stanković koja je rekla da je jedan od glavnih problema što nekvalifikovani ljudi obavljaju javne funkcije u Srbiji. Prvi put protesti i u Babušnici Prvi put protesti i u Babušnici; foto: Lj. F.

Ja sam ovde da se bunim protiv toga. Opet i opet, sve dok ne dođu pravi ljudi. Pobedili smo strah, nadam se da ćemo sledeće subote na istom mestu okupiti još više. Ustala je Srbija, ustala je i Babušnica - rekla je Stankovićeva.

Organizatori su poručili da će u narednim sedmicama iskristalisati lokalne zahteve, jer je stanje u Babušnici alarmantno, a sledeći susret najavili su za sledeću subotu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    11:00 // 3. 3. 2019.

    Bravo moji dragi Pirocanci i Babusnicani. Zeleo bih da sam sa vama. Na zalost korupcija u Srbiji konkretno u Pirotu, nemogucnost postenog zaposlenja i opste beznadje su me oterali daleko od Srbije. Taman kad pomislim da Srbija nema buducnosti A vi se poljavite. Mozda jos ima nade za vas.

  • Gospodja Ministarka

    09:38 // 3. 3. 2019.

    Kladim se da ulicni prodavci nisu uzeli ni dinara!

  • Катинац

    08:37 // 3. 3. 2019.

    Ово неко назива протестом?! Бабушничанима је паметније да нешто раде, да не блеје. Уместо што не излазе из кладионица и кафаница, нека оду на своја запуштена имања, нека почисте своја дворишта, уклоне ђубре испред својих капија...Има овде часних и вредних младих људи, али јако мало! Чак занемарљиво мало! А и овој госпођи је паметније да се врати одакле је дошла и да се позабави собом...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: