Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:10, 23. 2. 2019.

| Politika

Piroćanci se "u mraku" i ove subote okupili na protestu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Piroćanci i ove subote na protestu
Piroćanci i ove subote na protestu; foto: Lj. F.

Zbog toga što su nezadovoljni trenutnim stanjem u gradu i republici, Piroćanci su se i ove subote okupili na trgu Pirotskih ratnika. Neposredno pre govora građana delimično je isključena javna rasveta na trgu, te je skup protekao u mraku.

Sa starim parolama, "Vučiću lopove" i "Izađite napolje", građani Pirota prošetali su pešačkom zonom, ali su za razliku od dosadašnje rute, večeras produžili do gradske pijace i česme Guševica.

Okupljenima se obratio opozicioni odbornik u pirotskom parlamentu Dušan Mitić, ali kako kaže, na protest je došao kao građanin, a ne političar.

Imao sam problem da se ovde pojavljujem. Politikom sam počeo da se bavim pre 24 godine. Zbog naše dece, zbog želje da izgradimo normalnu državu. Danas se govori o uspešnoj državi, a sramno je ono što gledamo na javnom servisu, ovakvo ponižavanje građana nije viđeno - rekao je Mitić.

Ne bi učestvovao u promenama devedesetih, dodao je, da je znao da će ovako da ispadne. pesnik,-foto-Lj.-F. Pesnik Igor Đorđević pročitao svoju buntovnu pesmu; foto: Lj. F.

Građanima se obratio i lokalnii pesnik Igor Đorđević koji je pročitao svoju socijalno angažovanu pesmu Pobuna nevidljivih.

U trenutku okupljanja, dok su još pristizali građani, delimično je nestala struja na trgu, ali samo na delu gde se građani svake subote okupljaju. Ipak to ih nije sprečilo da održe skup.

Nakon govora, građani su prošetali pešačkom zonom i zakazali susret i za sledeću subotu.

Podsetimo, Piroćanci su se još krajem decembra pridružili protestima "1 od 5 miliona", koji se održavaju širom Srbije, a prošle subote imali su i zahtev da lokalna vladajuća Koalicija za Pirot izađe iz koalicije sa Srpskom naprednom strankom u Pirotu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • baki

    20:39 // 26. 2. 2019.

    30 - oro ljudi. Jaka stvar.

  • Mrak i tama

    08:19 // 24. 2. 2019.

    Mislim da je primerenije da se svi ovi skupovi drze u mraku... kao sto je bilo u Pirotu. U Srbiji je potpuna tmina i mrak pa je logicno da se i skupovi odrzavaju u mraku... a svanuce... Narod ce upaliti svetlo.

  • antibot

    21:55 // 23. 2. 2019.

    Čim botovi po zadatku komentarišu broj prisutnih, znači da smo na dobrom putu. :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: