Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:17, 16. 2. 2019.

| Politika

Piroćanci traže od gradonačelnika Vasića da izađe iz koalicije sa SNS

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Najbrojniji protest do sada
Najbrojniji protest do sada; foto: Lj. F.

Uz povike “Vučiću, lopove” i “Izađite napolje” koja je upućena sugrađanima, bez razlgasa i gostujućih govornika, Piroćanci su se i ove subote okupili na trgu Pirotskih ratnika, odakle su krenuli u protestnu šetnju centralnom pešačkom zonom. Među okupljenima po prvi put i opozicioni odbornici u lokalnom parlamentu.

Oko stotinu Piroćanaca nezadovoljnih stanjem u Srbiji, u najmasovnijem skupu do sada, okupilo se da bi pokazali solidarnost sa ostalim protestima u Srbiji, a nastavljena je praksa da se skupu može obratiti svako ko to želi.

Jedan od organizatora protesta Aleksandar Panić rekao je da su se građani okupili da bi pokazali da se ne slažu sa politikom koju vodi Aleksandar Vučić. Bez stranačkih obeležja Bez stranačkih obeležja; foto: Lj. F.

Sakupili smo se kao podrška svim protestima širom Srbije protiv ove šizoidne vlasti, protiv cirkusa od kampanje predsednika države za koju se troši ogroman novac. Svi znamo šta je loše u ovoj državi, partijsko zapošljavanje, nepotizam, sunovrat školstva i zdravstva... - rekao je Panić.

Do sada nezadovoljni Piroćanci nisu imali lokalne zahteve, a jedan od okupljenih predložio je da se uputi jedan gradonačelniku Vladanu Vasiću. Protiv vlasti Aleksandra Vučića Protiv vlasti Aleksandra Vučića; foto: Lj. F.

Predlažem da jedan od zahteva protesta bude i to da Koalicija za Pirot izađe iz koalicije sa SNS-om na lokalu - rekao je on.

Nakon govora, građani su prošetali pešačkom zonom, noseći zastave Srbije, uz zvuk pištaljki i povike protiv vlasti Aleksandra Vučića.

Među demonstrantima su bili i opozicioni odbornici u lokalnom parlamentu, kao i aktivisti vanparlamentarnih stranaka, ali bez stranačkih obeležja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Toma

    23:02 // 17. 2. 2019.

    Ovi setaci neznaju sta hoce. To so simpatizeri djindjica, tome panajotovica I dinkica koji su unistilili Srbiju.

    • Goci

      12:56 // 19. 2. 2019.

      Tomo, ja ne znam šta Vi hoćete: da li sendvič sa šunkom i maslacem ili pršutom i kačkavaljem? Za ovaj drugi morate da smislite manje besmislen komentar.

  • Piroćanac

    11:36 // 17. 2. 2019.

    Ironija je da ove proteste u Pirotu organizuju bivši (Pirotski) naprednjaci koji su sa SNS-om bili u koaliciji protiv Vasića. Sada su promenili ploču pa traže raskid koalicije Vasića i SNS. Vasić je pragmatičan, da nije ušao u koaliciu sa SNS izgubio bi naredne izbore. Velika je verovatnoća da će on posati SNS na narednim izborima.
    Što bi ljudi menjali Vasića kad je bolji od SNS političara?

    • Mile Mitic

      14:01 // 21. 2. 2019.

      Davljenik se i za slamku hvata, pa tako i gospodin Vasic!!

  • Spale

    08:18 // 17. 2. 2019.

    Lideri opozicije zbog neemorfnosti naroda potpisali sporazum sami sa sobom. Lazno predstavljajuci sebe kao predstavnike istog tog naroda. Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: