Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 22. 2. 2010.

| Politika

Pirot: Sukob u DS oko izlaska iz vlasti

Autor:V. VeljkovićIzvor:Južne vesti

Dvojica funkcionera Demokratske stranke odbili da napuste javne funkcije iako je ova stranka odlučila da izađe iz lokalne vlasti.

Sreten Savov, zamenik predsednika Opštine i Boban Nikolić, većnik, još uvek nisu odlučili da li će istupiti iz lokalne vlasti.

Savov kaže da je i on razgovarao sa visokim funkcionerima DS u Beogradu i da još uvek nije sigurno da li će doći i do konačnog razlaza sa Koalicijom za Pirot, koja ima najveći broj odbornika u pirotskoj Skupštini.

- U pitanju je teška odluka i o njoj ću prvo obavestiti predsednika opštine, Vladana Vasića, koji me je i predložio za člana opštinskog Veća - kaže Boban Nikolić.

Nikolić je, inače, jedan od osnivača opštinskog odbora i u stranci je od 1990. godine, dok je Savov u stranci od 1993. Blanko ostavke koje su potpisali svi odbornici i funkcioneri DS su u Beogradu i može da ih aktivira samo centrala.

Posle najave predsednice demokrata u Pirotu, Danijele Ćirić, da ova stranka napušta lokalnu vlast i da svi članovi koji se nalaze na nekim funkcijama treba da podnesu ostavke, do sada nije bilo zvaničnih potvrda o ostavkama iz upravnih odbora, niti sa direktorskih mesta koje zauzimaju članovi ove stranke.

Opštinski odbor Demokratske stranke u Pirotu 16. februara odlučio je da napusti lokalnu vlast zbog, kako je tada saopšteno, netransparentnosti i nemogućnosti postizanja dogovora o važnim odlukama za opštinu.

DS ima 9 od 54 odbornika u lokalnom parlamentu, a skupštinsku većinu sa 31 mandatom čine Koalicija za Pirot, G17 plus i SPO.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: