Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 23. 7. 2013.

| Politika

Pirot: dvoje odbornika napustilo SNS

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-SNS-Juzne-vesti.jpg

Dvoje odbornika pirotskog SNS-a Sonja Grozdanović i Predrag Manić napustili su odborničku grupu ove stranke u lokalnom parlamentu. Iz stranke najavljuju da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Sonja Grozdanović izabrana je na listi “Pokrenimo Pirot-Tomislav Nikolić” na majskim izborima prošle godine, dok je Manić za odbornika izabran na prošloj sednici Skupštine, kada je zamenio Aleksandra S. Ćirića koji je podneo ostavku nakon izbora za načelnika okruga.

Kao razlog istupanja iz odborničke grupe njih dvoje navode neslaganje sa radom poverenika ove stranke Radmila Kostića koji je i narodni poslanik.

- Sve ideje za koje smo se tokom kampanje i do pre izvesnog vremena zajednički zalagali su napuštene. Staro članstvo SNS u Pirotu je u potpunosti zaboravljeno i skrajnuto. Stranku sada vodi nekolicina novopridošlih iz redova Pirotske nove snage i nekoliko pojedinaca kojima je jedini cilj lični interes - stoji u zajedničkom saopštenju Grozdanovićeve i Manića.

Postupak protiv njih najavio je upravo Dimitrije Vidanović koji je u stranku došao iz grupe građana Pirotska nova snaga, a koji je sada šef odborničke grupe SNS u pirotskoj Skupštini.

- O svom postupku oni nisu obavestili ni jedan organ stranke i protiv njih će biti podnete prijave disciplinskoj komisiji. Konačnu reč o njihovom statusu daće Glavni odbor stranke – kaže Vidanović.

SNS je zajedno sa listom „Pokrenimo Pirot-Tomislav Nikolić“ osvojio ukupno 10 odborničkih mandata, a odmah po formiranju nove skupštinske većine 2 odbornika su izašla iz odborničke grupe. Po jedan odbornik DSS-a, Pokreta socijalista i Nove Srbije, koji su takođe izabrani na ovoj listi, deluju samostalno. Sa druge strane, grupa građana sa svoja 4 odbornika kolektivno je ušla u SNS, tako da odbornička grupa ove stranke sada ima 7 odbornika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • СКАНСИ - ГРАНИЧАР

    12:57 // 30. 8. 2013.

    Одакле морала одбеглим одборницима СНС-а да критикују друге. Досадашњи анонимуси решили да владају градом Глобус удомио себе Соња и Педа мисле да ће сад постати директори школа, Булиџа и даље РОЈАЛ

  • Mladen Popović

    12:40 // 24. 7. 2013.

    O kojim idejama pričaju ovo dvoje? Prodali su se kao i ovi pre njih. Posto su videli da ce iz vrha stranke da ih najure zbog loseg razultata na izborima, brze bolje su sami pobegli.

  • Sto pre to bolje

    06:46 // 24. 7. 2013.

    Zbog nezapamcene bede i siromastva u narodu,gasenja firmi i stope nezaposlenosti od preko 60 % u cemu je najvise kumovao aktuelni predsednik-jedini lek privremene mere i izbori kao u Zajecaru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: