Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 10. 4. 2012.

| Politika

Pirot krije izborne liste

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
glasanje

Opštinska izborna komisija u Pirotu odbila je da javno objavi izborne liste sa spiskovima kandidata za odbornike, pravdajući se navodnim zakonskim ograničenjima.

Prema obrazloženju predsednika ovog radnog tela, objavljivanje imena kandidata podataka predstavljalo bi kršenje Zakona o lokalnim izborima i uputstva Republičke izborne komisije.

- To ne možemo da vam dostavimo. Možemo samo nazive do sada potvrđenih listi. U Zakonu o lokalnim izborima stoji da tek po objavljivanju zbirne izborne liste, 20. aprila, mogu da se objave ti podaci - kategoričan je bio Jovan Milenković.

Na naš zahtev da nam kaže gde to piše u zakonu, pojasnio je da to definisano Članovima 27. i 28.

Međutim, u pomenutom aktu to nismo uspeli da pronađemo.

- Građani imaju pravo da budu obavešteni o izbornim listama - piše u Članu 27.

U Članu 28. definisani su detalji oko samih izbora, kao što je boja glasačkog listića, ko ih i kad overava i slično.

Slična situacija bila je i u Prokuplju. Predsednica Izborne komisije Sonja Biočanin takođe je tvrdila da traženi podatak predstavlja tajnu. Ali, ubrzo se javila redakciji Južnih vesti i uz izvinjenje obećala da će spiskovi biti objavljeni na sajtu Opštine "danas, najkasnije sutra".

Inače, spiskove sa podacima o kandidatima redovno objavljuje Republička izborna komisija. Grad Leskovac jedan je od prvih na jugu koji je otpočeo tu praksu, a Grad Niš to je učinio nakon kritike Južnih vesti.

Trenutno izborne liste mogu da se vide i na sajtovima niških opština Medijana i Palilula, dok su Niška Banja i Crveni Krst obećali da će to uraditi "čim stignu".

Iz opštine Pantelej Južnim vestima su dostavili sve potvrđene liste, ali za sada nema informacija da li će i kada to objaviti i na svom sajtu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    17:06 // 28. 4. 2012.

    Pantalej jos uvek nije objavio liste na sajtu.

  • Liste i jesu za skrivanje :)

    09:01 // 18. 4. 2012.

    Vecina stranake i jeste pod uticajem Vasica ono sto sigurno znam to su LDP , SNS, DS ,SPS i naravno njegova koalicija Regioni-G17-SPO.
    tako da sta god bude na izborima tesko da ce moci bez njega i njegovih valst da se napravi.
    Treba cudo da se desi pa da ne bude ponovo ista ekipa na vlasti sa malo izmena. Pocepa Vasic sve stranke u Pirotu a i sam se hvali time.

    • STOP !

      11:30 // 19. 4. 2012.

      U svim varijantama odbornicku vecinu ce ciniti:PNS,DVERI,GG-SNS .A to je dovoljno da se razbije banda vasic-jajcar,izadju na videlo njihove mahinacije,a posle toga da se uvede red i postenje i normalni uslovi za zivot svih gradjana Pirota,a ne pojedinih oligarha i njihove klike.BDP i stopa nezaposlenosti na nivou opstine su u rangu najsiromasnijih u svetu.

  • PIROTE OTVORI OČI

    11:48 // 14. 4. 2012.

    Konačno je na videlo izašla i lista SNS-a u Pirotu.Ljudi, pa od prvih deset 7(sedam) su ljudi Vladana Vasića.Ljudi, pazite da ne nasednete,ne dozvolite da vas opet prevare!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: