Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:54, 29. 6. 2019.

| Politika

Pirot kupio akcije Slobodne zone

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Na sednici usvojeni i finansijski izveštaji javnih preduzeća
Na sednici usvojeni i finansijski izveštaji javnih preduzeća; foto: Lj. F.

Glasovima odbornika vladajuće većine, Skupština Pirota donela je odluku da Grad kupi 38 akcija Slobodne zone Pirot, koje će, kako kaže gradonačelnik Vladan Vasić, biti kupljene novcem od dividendi koju dobijaju. Opozicija nije glasala za kupovinu, jer nije dostavljena dokumentacija o njenom poslovanju.

Većinski vlasnik Slobodne zone Pirot, koja je izabrana za najbolju u Evropi, a treću najveću u svetu, je kompanija Tigar, a Grad je i prošle godine kupio akcije, tada 129. Ove godine nastavljaju sa kupovinom, ali će kupiti samo 38.

Mi smo suvlasnici, a ideja je da uvećamo svoj udeo u vlasništvu. Ne treba propustiti priliku da otkupimo akcije, pogotovo ako se za to koristi novac od dobiti. Više od 5 miliona imamo od dobiti, a za 3 miliona ćemo dokupiti akcije. Na taj način ćemo imati i veći deo dobiti u budućnosti - kaže Vasić.

Na sednici su odbornici usvojili i izveštaje o radu svih pirotskih javnih preduzeća, a gradonačelnik kaže da sva ona posluju dobro i da ulažu sopstveni novac u infrastrukturu.

Kad pričamo o kvalitetu života treba da pričamo o kvalitetu vode koju pijemo, vazduha koji dišemo i zemlje koju obrađujemo i iz koje crpimo plodove. Kvalitet vode je dobar, izgradnjom postrojenja za prečišćavanje voda biće još bolje. Imamo dobru sanitarnu deponiju, ali treba raditi primarnu i sekundarnu selekciju otpada - dodaje gradonačelnik.

Toplana radi dobro, rekao je Vasić, a naredne grejne sezone preći će se sa mazuta na gas kako bi i kvalitet vazduha bio bolji. Opozicija nije glasala za kupovinu akcija Opozicija nije glasala za kupovinu akcija; foto: Lj. F.

Zbog toga što nije bilo dokumentacije o poslovanju Slobodne zone, opozicija nije glasala za kupovinu akcija, a Žarko Todorović iz odborničke grupe Najbolje za Pirot kaže da su imali i zamerke na rad javnih preduzeća.

Ne možemo da glasamo, a da ne znamo šta kupujemo. Kritikovali smo javna preduzeća zašto nisu dostavili kompletnu dokumentaciju o poslovanju. Predsednik Nadzornog odbora potpisuje finansijski plan, a ima odluku o razrešenju - kaže Todorović.

Opozicija je predložila i dopunu dnevnog reda sa tačkama o razrešenju predsednika Skupštine Milana Popovića i Zorana Krstića, predsednika Nadzornog odbora JKP Regionalna deponija, čiju smenu je zatražila i Agencija za borbu protiv korupcije zbog sukoba interesa, ali su oni glasovima večine odbornika ostali na svojim funkcijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Iva M

    17:12 // 4. 7. 2019.

    I dalje se nastavlja rasturanje Tigra, ponovo saradnja gen.direktora Tigra i gradonacolnika Pirota.
    Kao nekada, dok bude imalo sta da se uzme iz Tigra, a onda kraj kao 2012 i 2013 god.
    I sve institucije ćute, od poreske, min.privrede, ....
    Još samo da im prode i uppr zakazan za 23.07.i cepaj bato jos dok ima sta

    • tigrovac

      14:50 // 6. 7. 2019.

      Tigar rastura sam sebe,nisu frnacuzi slepi ali je novca sve manje i njima to odgovara.

  • vozdra

    10:47 // 1. 7. 2019.

    Tigar od papira i Pirot od paucine.

  • Ivan

    16:59 // 30. 6. 2019.

    Jadno. Svake godine zbog korupcije i siromastva je sve manje rodjenih. Pirocanci masovno uzimaju bugarske pasose i odlaze zauvek. A ovi ne mogu transparentno i posteno da odrze ni jedno zasedanje.

    • caos amigos

      21:09 // 30. 6. 2019.

      Odlaze i sa srpskim,i s tim mozes raditi i ziveti u Sloveniji,Slovackoj,Ceskoj...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: