Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 30. 10. 2023.

| Politika

Pirotski SNS zvanično počeo kampanju: "Pirot ne sme da stane, Srbija ne sme da stane"

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
sns pirot
SNS kreće u kampanju; foto: Lj. F.

Iako lokalni izbori nisu još zvanično raspisani, lokalni odbor Srpske napredne stranke u Pirotu, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, zvanično je krenuo u kampanju. Nosilac liste na lokalu je aktuelni i dugogodišnji gradonačelnik Vladan Vasić, a slogan kampanje je "Pirot ne sme da stane, Srbija ne sme da stane".

Vasić je bio među prvim gradonačelnicima iz redova naprednjaka koji su javno podneli ostavku, kako bi se stvorili uslovi za raspisivanje prevremenih lokalnih izbora, koji bi, zajedno sa parlamentarnim, trebalo da se održe, bar prema najavama, 17. decembra.

Lista na čijem je čelu Vasić je među prvima i ozvaničila i početak kampanje u prostorijama Gradskog odbora SNS-a.

Poverenica Gradskog odbora SNS-a Dragana Tončić rekla je da se raspisivanje izbora očekuje u narednim danima.

Tim za predstojeće izbore je tim sa vizijom, snagom i voljom za dalji napredak naše zemlje i našeg grada. Očuvanje stabilnosti i daljeg razvoja su misija ovog tima. Kontinuitet u vođenju grada predstavlja formulu uspeha, da se ne zaustavimo u razvoju - rekla je Tončićeva.

Gradonačelnik Pirota u ostavci je predvodnik liste, a u prvih pet su i Tončićeva, koja je i načelnica Pirotskog okruga, Olja Petrović, poslanica SNS-a u aktuelnom sazivu Narodne skupšine, doskorašnja predsednica Skupštine Milena Dimitrijević i Miloš Colić, zamenik gradonačelnika.

Vasić je rekao da mu je čast da predvodi, kako je napomenuo, još jednu pobedničku listu.

Naporno smo radili na formiranju liste od 56 kandidata. Na listi za odbornike u Skupštini grada ima puno žena, pokrivena je cela teritorija grada, tu su kandidati različite obrazovne strukture. Ovo je spoj proverenih snaga i nekih novih koalicionih partnera - rekao je Vasić.

On je predstavio i slogan kampanje - "Pirot ne sme da stane, Srbija ne sme da stane", što podseća na reči ubijenog premijera Srbije i tadašnjeg predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića.

Predstavljeni su i koalicioni partneri koji će se naći na zajedničkoj listi u Pirotu - Pokret socijalista, PUPS, SDPS i Grupa građana Srpska desnica - Ninoslav Ćirić, koja je na prošlim lokalnim izborima nastupala samostalno, a za koju je sada Vasić rekao da će se priključiti SNS-u.

Vladica Tošić, nekadašnji lider LDP-a i SDS-a u Pirotu, na prošlim izborima predvodio je listu Grupe građana "Rođeni za Pirot", koja se odnedavno utopila u Ljajićev SDPS.

SDPS je doneo odluku da na svim izborima nastupa u koaliciji sa SNS-om pa je, shodno tome, i Gradski odbor doneo istu odluku. SDPS je godinama pouzdan partner SNS-u - rekao je Tošić.

Izbori još nisu zvanično zakazani, a u javnosti se najčešće 17. decembar spominje kao mogući datum. Tada bi trebalo da se održe parlamentarni izbori, ali i lokalni u gradovima i opštinama gde su naprednjački gradonačelnici i predsednici opština podneli ostavke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    17:52 // 31. 10. 2023.

    Kazite gospodinu gradonacelniku, da je Tito umro 80 te ! A, da je Pirot stao, kao i cela Srbija, od Mecke ,pa nadole, jasno je i vrapcima na grani ! Beda,stroka, zabokrecina, margina...

  • Qgo

    05:13 // 31. 10. 2023.

    O Pirote moj!

  • Dragan Petrovic

    22:53 // 30. 10. 2023.

    Ne sme da stane sa pljackom,muka mi je vise od Djilasa i 619 miliona koje teledirigovani poslanici ponavljaju kao papagaji...da NJEGA ne bese,nestala bi Srbija,niko nista nije gradio do sada,bando pokvarena...srbija tone svakim danom,oni misle da sa tim nastavi,dok ne dodju poverioci koji piju vodu iz Morave,a malko su pozuteli...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: