Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 12. 2. 2020.

| Politika

Pirotski pokret deo proevropske organizacije "Srbija 21", najavljuju i učešće na izborima

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Tošić govorio na tribini u Beogradu
Tošić govorio na tribini u Beogradu; foto: V: T.

Pokret Rođeni za Pirot priključio se organizaciji Srbija 21 u koju su se okupili nekadašnji članovi Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Socijaldemokratske stranke i drugih građanskih opcija, a kako su i na osnivanju pirotskog pokreta rekli, sigurno izlaze na lokalne izbore.

U Beogradu je održana tribina “U susret izborima” na kojoj se razgovaralo o predstojećim izborima, o tome koji je najbolji način da se okupe i kako da se, kako su rekli, politički artikulišu sve potrebe i izazovi sa kojima se danas suočava Srbija, a na tribini je govorio i profesor Vladica Tošić, jedan od osnivača i predsednik Pokreta Rođeni za Pirot koji je osnovan krajem prošle godine.

Tošić, nekadašnji član SDS-a, govorio je na tribini o značaju građanskih inicijativa i zašto veće poverenje na lokalu imaju grupe građana i pokreti od političkih stranaka.

Piroćanci su prepoznali naš pokret kao autentičnu organizaciju od poverenja sa časnim ljudima, dokazanim u svojim profesijama. Piroćanci nam veruju, tako se gradi šira platforma Pokreta koji predstavlja ozbiljnu političku snagu - kaže Tošić.

Vladica Tošić predsednik je Fudbalskog saveza grada Pirota Vladica Tošić profesor je istorije, a predsednik je i Fudbalskog saveza grada Pirota; foto: Lj. F. Učešće na lokalnim izborima u Pirotu već su najavili iz Pokreta Obnove kraljevine Srbije i lokalna grupacija Najbolje za Pirot, a kao što su i rekli na osnivanju, predstojeće lokalne izbore neće bojkotovati ni u ovom Pokretu .

Izaći ćemo na izbore i odlučno se boriti za interese građanki i građana Pirota - kaže Tošić.

Na sastanku u Beogradu učestvovalo je preko 70 predstavnika lokalnih samouprava, a odluku da li će učestvovati na republičkim izborima, ova organizacija još nije donela.

Podsetimo, bivši članovi Demokratske stranke i Socijaldemokratke stanke u Pirotu osnovali su lokalni pokret, kako bi kako su rekli, dali šansu novim ljudima koji žele da pomognu razvoju grada i građana.

Organizacija Srbija 21 predstavio je prošle godine Deklaraciju o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije koja ukazuje na to da je evropski put Srbije ozbiljno ugrožen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • belli

    21:43 // 12. 2. 2020.

    selekcija komentara?

  • Шишач снс-ОВАЦА

    16:22 // 12. 2. 2020.

    Хммм... Селекција коментара? Најгоре је то што ћете овај објавити а претходни не. Штитите Рођене, одн. Србију 21?!

  • Ivan

    15:03 // 12. 2. 2020.

    Samo napred Rođeni! Stvarno nam na lokalu ne trebaju velike otuđene stranke čiji čelnici u Beogradu i ne znaju gde je Pirot a o Pirotu odlučuju. Želim vam sve najbolje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: