Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 20. 3. 2023.

| Politika

Pirotskim opozicionarima se pridružio nezavisni odbornik

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
najbolje za pirot
Pojačanje opozicione odborničke grupe; foto: Najbolje za Pirot

Dejan Pančić, odbornik u pirotskom parlamentu koji je na to mesto izabran sa liste Grupe građana "Rođeni za Pirot", promenio je stranu i od sada će biti u takođe opozicionoj odborničkoj grupi "Najbolje za Pirot". Kaže da je došlo vreme da svi moraju da udruže protiv vlasti Srpske napredne stranke i da se zbog toga odlučio za prelazak u tu lokalnu političku opciju.

Odbornička grupa "Najbolje za Pirot" osvojila je 7 odborničkih mesta na lokalnim izborima 2020. godine, ali su u međuvremenu ostali bez jednog mesta - MIlinka NIkolić, koja je takođe i poslanica u republičkom parlamentu, pristupila je Ekološkom ustanku i od tada je nezavisna odbornica u pirotskoj Skupštini.

Sada su opet na istom broju odbornika, pristupanjem Pančića, a šef te odborničke grupe Žarko Todorović kaže da se njihovoj borbi za bolji Pirot novi član pridružuje kao nezavisni odbornik.

Sve ovo je najava većeg ukrupnjavanja na opozicionoj sceni. Kao stožer opozicije sakupljamo sve one ljude koji žele da nam se pridruže u borbi za bolji i pravedniji Pirot, a prva prilika su naredni lokalni izbori - kaže Todorović.

Šef dela opozicije kaže da aktulena, autistična vlast, gleda samo svoje interese, dok su interesi građana u drugom planu.

Borimo se da ispunimo obećanja data građanima. Borimo se protiv kriminala i korupcije, za kvalitetno zdravstvo, za domaćinsko upravljanje novca građana, protiv siromaštva i za ostanak mladih ljudi u Pirotu - kaže on.

Pančić kaže da je odluku doneo jer trenutno nema treće opcije, samo vlast oličena u Srpskoj naprednoj stranci i opoziciona grupa "Najbolje za Pirot".

Ćesto kažem i da je bavljenje politikom da i komšijino dete ima jednu čokoladu, a ne moje dve. Ovo je borba za goli život, za mogućnost da se preživi u vreme ovog SNS zla i ličnih interesa - kaže Pančić.

Podsetimo, pirotski parlament broji 56 odbornika, a osim naprednjaka, u lokalnom parlamentu predstavnike ima još 5 stranaka i grupa građana - "Najbolje za Pirot", Socijalistička partija Srbije, Pokret "Rođeni za Pirot", POKS i Srpska desnica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasko De Pirot

    21:13 // 20. 3. 2023.

    Da vidimo...nije pomogao do sada pirocancina...zasto bi sada...a pomoc nisu videli ni radnici tigra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: