Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 26. 6. 2015.

| Politika

Pirotskom odborniku pretili i poručili da ne dođe na sednicu

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Aleksiću i njegovoj porodici pretili "da je bolje da se ne pojavljuje na sednici"; foto: arhiva JV

Odbornik Nove Srbije Zoran Aleksić, koji podržava vladajuću većinu u pirotskoj Skupštini, kaže da su mu u četvrtak, pred sednicu Skupštine, pretila trojica nepoznatih muškaraca i rekla da se ne pojavljuje na Skupštini.

Aleksić je, nakon što je o pretnjama govorio i na samoj sednici Skupštine gde je jedini odbornik Nove Srbije, novinarima rekao da su motivi ove grupe verovatno da onemoguće održavanje sednice i da se već duže vreme pokušava smena aktuelne vlasti.

Sinoć su oko 22 sata neki momci koje prvi put vidim u životu, u automobilu sa niškim tablicama, dolazili kod mene kući. S obzirom da nisam bio kući, pitali su moju suprugu gde sam. Rekla im je da nisam tu, a oni su poručili ''da je bolje da se ne pojavljujem na današnjoj sednici, da je to bolje za mene i za moju porodicu'' – tvrdi Aleksić.

Napominje da su pored supruge bili i jedna komšinica i komšija koji su sve to čuli.

Kada sam došao, ponudili su mi da sa njima sednem u kola i pokažem im put za Niš. Pozvao sam policiju koja je odmah došla i rekao im da će policija da im pokaže put. Ne znam ko ih je poslao - rekao je novinarima Aleksić.

Kako saznajemo u policiji, oni su “po preporuci tužioca lica koja su uznemiravala Aleksića upozorili da se udalje”.

Aleksić je upoznao odbornike sa incidentom pri kome je, kako kaže, i fizički maltretiran, na šta je opozicija reagovala i tražila da se o tome javno govori.

Povereništvo SNS-a u Pirotu, koje čini najveću opozicionu odborničku grupu u lokaljnoj Skupštini, izdalo je saopštenje u kome oštro osuđuje svaku vrstu pritisaka na odbornike bilo kojoj grupaciji da pripadaju.

Iz SNS-a podsećaju da su njihovi odbornici i pre decembarske sednice Skupštine prijavili slične pretnje, te da su posle toga podneli krivične prijave protiv predsednika Opštine Vladana Vasića, predsednika Skupštine Milana Popovića, direktora Direkcije za izgradnju Branislava Kostića i Vladana Pejčića Piksija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: