Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 22. 3. 2012.

| Politika

Plagijat URS-a u Prokuplju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
dragan dinic
Predsednik prokupačkog URS-a, Dragan Dinić

Za samo pola sata Opštinska izborna komisija u Prokuplju primila je dve izborne liste za predstojeće lokalne izbore sa gotovo identičnim nazivom, "Ujedinjeni regioni Srbije – Dragan Dinić" i "Ujedinjeni regioni Toplice – Dragan Dinić".

U URSu u Prokuplju smatraju da se radi o "čistom podmetanju" kako bi birači bili obmanuti i uz ocenu da iza toga stoji "neka od stranaka na vlasti".

- Formiranje lažnog URS- a, odnosno izborne liste sa istim nazivom i potpuno istim imenom nosioca ove liste koja se pojavila niotkuda, pravi je skandal. Sumnjamo da je sve smišljeno i dobro izrežirano, što samo potvrđuje činjenicu da u nama vide najozbiljnijeg kandidata i konkurenta za osvajanje vlasti. Pokušavaju da podmetnu kukavičje jaje i naprave pometnju i konfuziju među biračima – tvrdi Dragan Dinić, predsednik Opštinskog odbora URS u Prokuplju, nosilac liste i za sada jedini zvanični kandidat za predsednika opštine.

Do nosioca liste "Ujedinjeni regioni Toplice", Dragana Dinića,  nismo uspeli da dođemo, niti je ko znao da kaže o kom čoveku se radi, a nezvanično je reč o poljoprivrednom proizvođaču.

URS najavljuje prigovor i pokretanje spora pred nadležnim institucijama za plagijat, a u Opštinskoj izbornoj komisiji kažu da je sve urađeno po zakonu.

- Primili smo obe liste i u zakonskom roku verifikovali izbornu listu broj 2, „Ujedinjeni regioni Srbije – Dragan Dinić“. Drugoj listi je dat zakonski rok da u roku od 48 sati ukloni određene nepravilnosti, i ukoliko to urade, potvrdićemo i tu listu – kažu iz Izborne komisije.

Za sada su u Prokuplju zvanično verifikovane dve izborne liste za lokalne izbore zakazane 6. maja ove godine, pod rednim brojem 1 DS-Boris Tadić i 2 URS-Dragan Dinić.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    16:42 // 24. 3. 2012.

    On prima 200.000 ,a Jelena Pantović 70.000.
    Za rubliku VEROVALI ILI NE ?

  • brd

    01:07 // 24. 3. 2012.

    Slika govori hiljadu reci.Samo pogledajte ovog Dinica.A plata mu je 200 000 din.Strasno

  • GORAN ILIĆ

    22:25 // 23. 3. 2012.

    Eto ljudi, to je DS u Prokuplju!
    ma ne daju narodu ni da diše. Znate li da i ove komentare ONI organizovano i smišljeno pišu!
    Hoće narodu i u mozak da se uvuču!
    A šta ćemo mi? Ja se kladim da redakcija ni moj komentar sada neće ni da objavi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: