Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:48, 14. 1. 2022.

| Politika

Planirana Skupština ujedinjenja Socijaldemkrata i Demokrata Srbije u Nišu pomera se za februar

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
tadić
Tadićeva stranka spaja se sa frakcijom demokrata; foto: JV

Epidemiološka situacija pomerila je mnoga dešavanja, između ostalog i planirano udruživanje Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića i pokreta Demokate Srbije. Skupština je trebalo da se narednih dana održi u Nišu, ali će u zavisnosti od broja zaraženih ipak biti narednog meseca.

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov navodi da nisu imali zakazan, već samo planiran termin u niškom Narodnom pozorištu, koji pomeraju za početak februara. Najavljuju i poznata, kako kažu, ugledna imena nekadašnje Demokratske stranke, ljude koje opisuju kao prekaljene borce za demokratiju. Neki od kojih navode su Nada Kolundžija, Goran Ćirić, Vida Ognjenović, general Petar Radojčić, Božidar Đelić.

Prema nepotvrđenim informacijama visoku poziciju u SDS-u bi mogao da zaduži i Miodrag Stanković, nekada lider niškog DS, a sada odbornik koalicije "Niš, moj grad" u Skupštini Grada.

Mi imamo već potpisan sporazum o saradnji sa koalicijom manjinskih stranaka Tolerancija, takođe smo ne u kontekstu pristupanja već u kontekstu nastupa na predstojećim izborima sa Novom strankom, Građanskim demokratskim forumom i sa još nekim organizacijama sa kojim ideološkim sarađujemo – navodi Samofalov za Južne vesti.

Ističe da će narednih nedelja znati da li je moguće šire okupljanje opozicije. Kolonu stranaka sa kojom planiraju da nastupe opisuje kao socijaldemokratska-liberalno-zelena i upoređuje je sa modelom u Nemačkoj.

U svakom slučaju kako god izađemo na izbore, mi ćemo kao SDS u osnaženom formatu prvi put od 2012. godine obnoviti izbornu misiju Demokratske stranke. To će svakako biti vodeća stranka levice u parlamentu nakon predstojećih izbora – istiće Samofalov.

Podsetimo, zbog epidemiološke situacije pomerena su i otkazana brojna događanja u Srbiji, a nova sednica Kriznog štaba zakazana je za utorak 18. januar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • B.Petrović, dipl.ing.iz 1979.

    10:52 // 22. 1. 2022.

    Samo 3 % IzlaznostI SPASAVA SRBIJU.
    Narod mora sa pošalje poruku SVIM POLITICARIMA, tj. najuspesnijoj kompaniji u Srbiji (32 godine USPEŠNOG rada), vlast&opozicija da su se svima OGADILI, I DA SU napokon svi p. r. o. č. i. t. a. n. i.
    Dotle, do 3% Izlaznosti, sobcirom na mentalni sklop većine biće potrebno još 50 godina.

  • yasmanian devil

    09:18 // 17. 1. 2022.

    smesni u nisu ds a u bg ne znaju ni sta se ovde desava,ali kad stigne poziv mikica se ucuti uzima clanarinu koja se ne placa hahah.

  • SAD ĆE BUDE 1000 ŠVAJCARACA

    06:36 // 16. 1. 2022.

    U predizbornoj kampanji je sa DINKIĆEM obećavao 1000 evri .

    Njihovi najbliži saradnici su SNS jezgro .

    dinkić bar ćuti , ne postoji ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: