Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 7. 10. 2019.

| Politika

Počela kampanja za bojkot i u Nišu: Uspeh se neće meriti izlaznošću

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
savez za srbiju
Krenuli sa kampanjom; Foto: JV

Opozicionari koji su se izjasnili za bojkot predstojećih izbora počeli su kampanju i u Nišu - razgovorima sa građanima na centralnoj pijaci i u gradskom prevozu. Najavljuju da će bojkot postati najpopularnija reč u Srbiji u narednih 6 meseci. Iz Saveza za Srbiju kažu da uspeh neće meriti izlaznošću, a da vlast Aleksandra Vučića i SNS neće imati legitimitet bez opozicije.

Za pregovore sa vlastima kažu da je kasno. Parlamentarni i lokalni izbori planirani su za proleće 2020. godine, a iz Saveza za Srbiju najavljuju da će obići sva mesta kako bi doprli do svih građana.

Počeli su kampanju i Nišu. Razgovarali su sa građanima na centralnoj niškoj pijaci, a proveravaju i (ne)zadovoljstvo građana javnim prevozom. Srđan Milivojević iz Saveza za Srbiju proglasio je početak “bojkot trke” i u Nišu. savez za srbiju Na pijaci je eho naroda; Foto: JV

Uspeh ovog bojkota neće se meriti izlaznošću i procentima. Meriće se činjenicom da sve relevantne opozicione političke stranke ne žele da daju legitimitet Aleksandru Vučiću. Njemu je životno važno da mu se tokom izborne kampanje pojave zastave DS, Dveri, SSP, Narodne stranke i drugih. On ne može da obezbedi učešće tih stranaka i da dobije legitimitet za važne odluke - kaže Milivojević.

Sve odluke parlamenta bez opozicije biće poništene kada se uvedu normalne demokratske procedure, navodi Milivojević.

Navodi i da je izborna atmosfera poremećena, a traže rok od 9 meseci da se poprave medijska slika i izborni uslovi.

Za sadržaj bojkotaške kampanje kaže da pre svega treba doći do svakog građanina.

Treba doći do svakog čoveka, neposredno razgovarati sa njim. Taj mali običan čovek koji je uplašen, zastrašen mora da zna da nije sam. Ovo nije borba za vlast. Mi se sada identifikujemo sa svakim građaninom. Ovo je borba za slobodu i za prvi korak ka demokratizaciji društva - rekao je Milivojević.

Pored gradova, najavljuju i da će obilaziti sela, a da će celu Srbiju oblepiti nalepnicama “bojkot”.

Videćete, ovo će biti reč koja će se najviše koristiti u narednih 6 meseci. Bojkot će biti najpopularnija reč među građanima Srbije - prognozira Milivojević.

Pored stranaka iz Saveza za Srbiju, u akciji su učestvovali i predstavnici Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, Dosta je bilo i Državotvornog pokreta Slobodana Samardžića.

Inače, dok su opozicionari pozirali sa nalepnicama bojkot, reakcije prolaznika bile su podeljene - jedni su odobravali, drugi negodovali, treći su pitali šta se bojkotuje, a jedan biciklista je vikao da je Slobodan Miliošević heroj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Diogen Palilulski

    09:13 // 8. 10. 2019.

    "Uspeh se neće meriti izlaznošću"?!
    Znači, ako na izbore izađe rekordnih 70% birača, opozicija će smatrati da je bojkot uspeo?
    Ta nedotupava Jeremićeva floskula je vrlo loš način da se započne kampanja od koje zavisi politička sudbina ove generacije opozicionih političara. Ako slogane ne počne da im pravi neko politički talentovaniji, ostaće Srbija bez opozicije...

  • Mara

    21:49 // 7. 10. 2019.

    Džabe se ljudi maltretira ju

  • siki

    21:32 // 7. 10. 2019.

    Jel ovo novi plan Dosta je Bilo? Manitašević ih vodi u bojkot? Jao majko! za koga sam ja glasao!!!!! Znaju da prsli skoro svi ovde pa kao bojkot! Cenzus bojkot...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: