Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 7. 11. 2012.

| Politika

Počelo kreiranje budžeta Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
slavkovic-press.jpg
Ljubivoje Slavković, arhivska fotografija

Budžet za 2013. biće otprilike iste vrednosti kao i budžet iz 2012. godine, sa tim što će biti dosta izmena korisnika budžeta, naglasio je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Ono čemu će nova gradska vlast posvetiti najveću pažnju biće socijalna davanja, kao i razvoj poljoprivrede.

- Pozicije na temu socijale biće značajno sagledane, posebno u delu demografskih problema koje pokušavamo da rešimo, jer je to generalni problem države – rekao je zamenik gradonačelnika.

On dodaje da će sredstva biti usmerena i ka stimulaciji rađanja i stimulaciji vantelesne oplodnje.

Sredstva će, prema rečima Slavkovića u značajnoj meri biti usmerena i prema poljoprivredi i poljoprivrednim proizvođačima.

- Sa druge strane će verovatno neke pozicije koje su do sada bile privilegovane i zaštićene biti restriktivnije sagledane iz prostog razloga što je naša želja da u narednoj godini zazdravimo gradski budžet – naglasio je Slavković.

Slavković nije želeo da kaže koje su to pozicije bile zaštićene, ali je obećao da će o tome biti više reči kada se krene sa zvaničnim kreiranjem budžeta.

Krajnji cilj je, kako kaže zamenik gradonačelnika, prodaja municipalnih deonica u četvrtom kvartalu 2013. godine.

To znači, kako je pojasnio Slavković, da bi Niš imao jeftinije izvore kvalitetnih sredstava u odnosu na one koje trenutno nude komercijalne banke kada je u pitanju kamata.

Ovaj sistem već duže vreme koristi Novi Sad, ali i mnogi veći svetski gradovi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    19:14 // 18. 11. 2012.

    Bravo gospodine Slavkoviću. Nis je nakon duzeg vremena dobio coveka koji je trebao biti gradonacelnik a ne njegov zamenik jer konacno je bacen akcenat na veoma bitne stvari kao sto je vantelesna oplodnja, poljoprivreda socijala itd. Konacno da neko sagleda i ovaj narod davno zaboravljeni a to sto se pominje Pester je samo plus jer oslikava srpsko domacinstvo red i rad

  • glasac

    01:14 // 17. 11. 2012.

    Ako niste hteli ovakav kadar,zasto ste glasali SNS?Hteli ste DB,dobili ste DB,znate sta to donosi?Samo patnju!

  • Ko je ugasio svetlo

    14:33 // 13. 11. 2012.

    Bravo Slavkovicu! Vitku ste dali 2,5 miliona, postavili ste jednu od svojih stranackih ljubimica za pomocnicu gradonacelnika (uskoro cete verovatno i preostale da udomite) pa ne mogu da se ne zapitam da li Vam je to tata ostavio u nasledje ovaj grad ili imanje na Pesteru? Kad se posmatraju Vase aktivnosti, reklo bi se da Vam je Nis ostavljen u nasledje. Lako je Vama jer uvek mozete da se vratite na Pester pa mozete i nemilice da zadovoljavate svoje licne potrebe gradskim parama, a sta da radimo mi koji nemamo rezervnu rodnu grudu? Imamo samo ovaj grad koji volimo i zelimo mu najbolje, a zbog Vas i Vama slicnih on tone sve dublje u bedu i palanacku ucmalost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: