Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 15. 6. 2015.

| Politika

Podela funkcija cepa SNS

Autor:B. RoganovićIzvor:Južne vesti
Skupština opštine Prokuplje
Burna sednica Skupštine

Predlog SNS da Aleksandar Simonović, aktuelni opštinski većnik, bude izabran za novog direktora lokalnog JKP "Hameum" izazvao je ozbiljan sukob unutar te partije na današnjoj sednici Skupštine opštine.

Dragan Milenković Dragan Milenković: "Nema mesta za nestručne i politički nepodobne"; Foto: JVNajpre je oštro reagovao odbornik SNS Dragan Milenković, tvrdeći da je Simonović nestručan i politički nepodoban.

Ne mogu da podržim Simonovićev izbor jer se on 2012. godine kao član DS i kasnije 2014. godine kao član SDS oštro suprotstavljao politici Srpske napredne stranke. Kao član Opštinskog veća za projekte nijedan nije uradio - kazao je Milenković.

On je dodao da se ovim "nastavlja praksa ranije vlasti koja je za direktore postavljala ljude bez dana radnog iskustva".

JKP "Hameum" je najvažnije preduzeće u Prokuplju i smatram da na njegovom čelu treba da stoji osoba sa velikim iskustvom - završio je Milenković.

Sa druge strane lider lokalnog SNS Darko Laketić je najavio da će biti kažnjen "svako ko lično istupi i protivi se odlukama Opštinskog odbora stranke". On je optužio i Milenkovića da nije dovoljno aktivan u stranci.

Onaj ko ne prisustvuje Opštinskim odborima ne može da zna šta se u odboru dešava. Simonovića je izabrala nezavisna komisija na osnovu kriterijuma - istakao je Laketić.

Aleksandar Simonović Aleksandar Simonović - Mlad i neiskusan? Foto: JVIako je nakon polemike Simonović izabran za direkora "Hameuma", među odbornicima se ovom incidentu govorilo kao kulminaciji sukoba unutar prokupačkog SNS, jer navodno postoji grupa članova koji su nezadovoljni radom sadašnjeg odbora.

Kao mogući ishod se pominje čak i isključenje Milenkovića iz stranke.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max Vespertine

    14:07 // 16. 6. 2015.

    Jel on to rece "politicki nepodoban"?Od kad je kriterijum za nepoliticku funkciju politicka podobnost?Nije li vas Vucic rekao da nema stranackog zaposljavanja?Ovo je bukvalno priznanje da se to radi!

  • Aca Vucurovic

    20:07 // 15. 6. 2015.

    bravo doktore svaka cas napokon neko da progovori sta se radi kako se laketic ponasa i rukovodi iz beograd kao i predhodni sto su radili.

  • Milan Pejčić

    19:42 // 15. 6. 2015.

    Zašto ne objavite da su na toj sednici izbrana i nova tri većnika, i predstavite ih? SNS u Prokuplju je apsolutno jedinstven u svemu ali izgleda to nekome ne odgovara. Verujem da nećete objaviti ovo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: