Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 10. 9. 2014.

| Politika

Podeljena mišljenja oko odricanja od funkcija

Autor:M. Vučić, A. StankovIzvor:Južne vesti
skupstina
Troje niških narodnih poslanika osim posla u parlamentu imaju i druge funkcije

Dok će niška narodna poslanica Adrijana Anastasov poslušati preporuku Srpske napredne stranke i odreći se jedne od funkcija, poslanik Bratimir Vasiljević tvrdi da neće, a zamenik predsednika Skupštine Grada Nenad Stanković kaže da on zapravo i nema dve funkcije.

Svi funkcioneri SNS-a koji imaju dve ili više funkcija imaju rok do ponedeljka 15. septembra da ostanu na samo jednoj funkciji, a ostalih se odreknu. adriana Adriana Anastasov; Foto: FB strana SNS Niš

Narodna poslanica Adrijana Anastasov je odbornica niške Skupštine, predsednica Saveta za mlade i odnedavno narodna poslanica.

Trenutno se nalazi na sednici Parlamenta u Beogradu i kaže da će poslušati odluku stranke.

- Još uvek nisam odlučila, ja svoje poslove savesno obavljam, ali poslušaću preporuku stranke i kako bude odlučeno tako ću postupiti. Imamo još vremena da donesemo konačne odluke - rekla je Anastasov.

bata Vasiljević i Andrejević u poslaničkoj klupiOva narodna poslanica dodaje da je na svim funkcijama u Nišu na dobrovoljnoj bazi i da se odrekla svih naknada.

Sa druge strane, njen kolega iz skupštinske klupe i predsednik Skupštine u Opštini Pantelej Bratimir Vasiljević ne želi da se odrekne nijedne funkcije.

- Ne, što bih? Zašto bih to radio? Saglasnost od Agencije imam, imam rešenje da nisam u sukobu interesa, i dozvoljeno mi je da obavljam obe funkcije, jer ja sam tražio saglasnost i dobio rešenje od Agencije da mogu da obavljam i drugu dužnost, odnosno poslaničku funkciju - rekao je Vasiljević

On je dodao da preporuka stranke nije odricanje od funkcija već od primanja. Svaki funkcioner, prema njegovim rečima, mora da ima jednu pristojnu platu. 

- Ja to pozdravljam i podržavam. Nemam dve plate, napišite da ja nemam dve plate, imam jednu platu i jedan paušal, i odreći ću se, ako se mislilo i na paušale, nikakvog problema nema, odreći ću se u korist dece bez roditelja - rekao je Vasiljević.

nenad Nenad Stanković tvrdi da nema dve funkcije; Foto: NTV Nenad Stanković, zamenik predsednika Skupštine Grada, zamenik direktora Direkcije za javni prevoz i pomoćnik predsednika Opštine Svrljig nedavno je postao član Srpske napredne stranke. Kako kaže poslušaće preporuku o odricanju od viška funkcija, ali tvrdi da on nema više funkcija.

- Meni je zamenik direktora radno mesto, to nije funkcija. Ako traže da se toga odreknem, poslušaću, biću referent. Ako predlog bude da se odreknem funkcije u Skupštini Grada učiniću i tako, ali ponavljam da u Direkciji imam radno mesto, a ne funkciju - rekao je Stanković.

Pored pomenutih niških funkcionera po dve ili više funkcija imaju i Dejan Andrejević, direktor Vodovoda i narodni poslanik, Uroš Parlić, direktor TON-a i član Nadzornog odbora JP “Stara planina”, kao i Nebojša Lović, većnik u Panteleju i predsednik Nadzornog odbora u Direkciji za izgradnju Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Nis

    20:39 // 16. 9. 2014.

    Ma Bata slusa sta pricaju a sta rade to on zna.SNS velika prevar i laz.Vasiljevicu kako je bez fukcije a prethodni su losi.Svi ste isti,trazicemo prethodne,ali je kasno.AKO VAM JE DOBRO ONDA NISTA.

  • pravdoljub

    11:59 // 11. 9. 2014.

    Ne zna Aleks koje i kakve clanove sve ima u Nisu, nema ko da mu kaze, jer su svi isti, pa cuvaju jedan drugoga.

    • Bogdanovic

      20:59 // 11. 9. 2014.

      Zadnjih mesec dana stižu redovni izveštaji, dokazi i ostalo u BG. Sprema se velika smena, Slavković i njegova Dejana nikako neće biti uslišeni te časti.

  • Kako ih nije sram

    09:19 // 11. 9. 2014.

    Kako ne shvatate,oni ne žele da se odreknu više funkcija i uzgred plata, zbog nas !? Oni mogu da daju pun doprinos gradu i pomognu svima nama i oni to rade zato što nas mnogo vole , tak'i su duševni !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: