Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 2. 12. 2015.

| Politika

Podrška Vučiću o trošku građana

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Boban Džunić
Ponosan na premijera; Boban Džunić (levo) i Aleksandar Vučić; Foto: Fejsbuk stranica Opštine Palilula

Zbog čega je niška Opština Palilula i koliko novca potrošila na reklamiranje podrške koju je premijeru Vučiću uputio njen predsednik Boban Džunić zasada ostaje tajna, jer je Džunić odbio da to kaže, vređao je novinara i spustio slušalicu.

Predsednik Gradske opštine Palilula i član Glavnog odbora SNS Boban Džunić, osudio je brutalne medijske napade na premijera Srbije Aleksandra Vučića i članove njegove najbliže porodice. Poručio je da mu daje bezrezervnu podršku u sprovođenju ekonomskih, društvenih i socijalnih reformi...

Ovo između ostalog piše u saopštenju koje je iz PR službe predsednika Opštine Palilula poslato medijima, ali i distribuirano preko društvenih mreža kao "sponzorisani", odnosno plaćeni tekst.

Ipak, i dalje je nejasno koji je interes Opštine da novcem poreskih obveznika plati promociju podrške premijeru.

Umesto odgovora na novinarsko pitanje o motivu za plaćanje "podrške Vučiću" i ceni toga, predsednik Opštine Palilula Boban Džunić je najpre odgovarao da ne razume pitanje, a zatim vređao novinara. Na kraju je spustio slušalicu.


"Nepristojni ste"

Gospodine Džuniću, koliko je koštala reklama za tekst o podršci Vučiću i šta je bio motiv da se to plati?
- Nismo u izbornoj kampanji, nije prekršen zakon na koji se pozivate. To je moj odgovor Vama.

Ali ja ne kažem da je prekršen zakon...
- Vi verovatno očekujete od mene neki drugi odgovor.

Ne, ja pitam koliko je koštala kampanja.
- Ja Vama kažem, vi imate verovatno sponzore pa idete nekom auto-projekcijom. Ali ja Vama dajem odgovor da zakon nije prekršen.

Ali ja ne tvrdim da je zakon prekršen. Ja Vas pitam koliko ste Vi para poreskih obveznika...
- Neprijatni ste, Peđa. Doviđenja, Peđa.

Džunić: Nisam prekršio zakon

Tekst objave na Fejsbuku Predsednik Opštine i partijski funkcioner; Boban DžunićIako se novinar u pitanju o motivima za promociju podrške premijeru i ceni toga nije pozivao ni na jedan zakon, predsednik Opštine Palilula Boban Džunić bi zbog teksta svog saopštenja mogao da se nađe pod udarom zakon - Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Saopštenje koje je medijima dostavljeno iz PR službe Opštine Palilula povodom "brutalnih medijskih napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića" Džunić je potpisao kao "predsednik Opštine i član Glavnog odbora SNS", što zakon ne dozvoljava.

Naime, taj zakon obavezuje sve javne funkcionere da "nedvosmisleno predoče sagovornicima i javnosti da li iznose stav organa u kojem vrše javnu funkciju ili stav političke stranke". Ova obaveza, piše u zakonu, ne važi samo za takozvane "neposredno izabrane funkcionere".

Ali Džunić upravo tu vidi opravdanje za svoj postupak.

Ja sam neposredno od građana izabran na listi Srpske napredne stranke. Ne daj Bože da nisam izabran za odbornika, ne bih mogao da budem biran ni za predsednika Opštine. Dakle, ja sam izabran neposredno od građana - kaže Džunić.

Međutim, u Agenciji za borbu protiv korupcije pojašnjavaju da se neposredno izabranim funkcionerima smatraju isključivo: odbornici, narodni poslanici i predsednik Srbije.

Oni su "neposredno izabrani" jer su za njih imenom i prezimenom glasali građani. Svi ostali, kao što su gradonačelnici, predsednici opština, direktori... su izabrani "posredno" - kažu u Agenciji.

Inače, za kršenje pomenute zakonske odredbe za funkcionera je propisana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Podsetimo, u nedelju 29. novembra iz Gradske opštine "Palilula" je medijima dostavljeno saopštenje u kome Boban Džunić, potpisan kao predsednik Opštine i visoki funkcioner SNS, pruža podršku predsedniku Vlade Srbije zbog "brutalnih medijskih napada".

Džunić je u saopštenju poručio da mu "daje bezrezervnu podršku u sprovođenju ekonomskih, društvenih i socijalnih reformi".

Pored objave na sajtu Opštine, plaćena je i reklama tog teksta na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojkan Zivkovic

    02:05 // 4. 12. 2015.

    Alo Palilula, kako Džuna?
    Šta, mali pao za sitnu kintu, za sponzorisanje Fejs objava?
    Mali stvarno nema stila.

  • Adrijana

    23:38 // 3. 12. 2015.

    Samo napred moj Bobane,mogu samo da te mrze.

  • Gradjanin Pokorni

    15:57 // 3. 12. 2015.

    Njemu je to u krvi. Pre neku godinu , kad je Nikolic "štrajkovao gladju " , kući je u bade mantilu sedeo i Džunić, praveći budalu od sebe , kao i gore pomenuti !!! Jednostavno je takav !!! A o njegovim moralnim karakteristikama, ja najbolje znam , jer još plaćam njegovo "zastupanje" na sudu !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: