Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 26. 6. 2018.

| Politika

Pokret "Dosta je bilo" u Nišu skuplja potpise za smenu gradske vlasti

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
stojanović djb
Traže izbore "što pre to bolje"; Foto: JV

Poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi niški odbor Pokreta "Dosta je bilo" ocenjuju kao apsolutnu centralizaciju i poltronstvo niških čelnika prema partijskim centralama u Beogradu, pa zato pokreću akciju prikupljanja potpisa za smenu gradske vlasti i raspisivanje lokalnih izbora.

Akcija će krenuti sledeće nedelje, a potpise će skupljati na štandovima, ali i terenski “od vrata do vrata”.

Pokret "Dosta je bilo" u Nišu na večerašnjem sastanku udružene opozicije, predložiće i ostalim partijama da im se pridruže kako bi lakše izdejstvovali nove izbore za koje predsednik Gradskog odbora ove političke organizacije Marko Stojanović kaže da treba da budu “što pre, to bolje”.

Direktan povod je poslednja odluka o aerodromu.

Pokret "Dosta je bilo" u više navrata tražio je raspisivanje vanrednih lokalnih izbora zbog upravo ovakvih štetnih odluka koje ova vlast donosi. Ova gradska vlast do sada je rasprodavala imovinu grada, prodavala lokale na najboljim mestima u gradu, a od tog novca ništa nije kupila. Sada je poklonila imovinu u vrednosti od 50 miliona evra koliko ovog momenta vredi niški aerodrom - kaže Stojanović.

DJB podseća da nije prihvaćen njihov predlog da se građani na referendumu izjasne o poklanjanju aerodroma, a tvrde da odluka doneta u petak ne očitava volju većine građana Niša.

Štandovi za prikupljanje potpisa biće postavljeni, kako kažu, na prometnim mestima u Nišu. Od vrata do vrata ići će aktivisti, a DJB moli građane da izdvoje par sekundi da bi sprečili “propadanje Niša i razvlačenje njegove imovine”.

Potpisi se skupljaju i u prostorijama DJB u Ulici 7. Juli 28, radnim danima od 17 do 19 sati.

Najavljena je i akcija podmlatka DJB pod nazivom “Izložba odbijenih zakona” o 30 predloženih zakona DJB koji vladajuća većina nije prihvatila u Skupštini Srbije, a za koje DJB tvrdi da bi poboljšali život građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Milosevic

    10:38 // 27. 6. 2018.

    Mi smo jako cudne naravi. Posle par dana galame ipak prihvatimo ono sto nam je servirano. Ne brine nas sta se desava u nasem okruzenju. Ali su zato svi vrisnuli na desavanja u fudbalskoj reprezentaciji Svajcarske. Mozda nismo jos uvek dorasli da izadjemo iz okvira zemlje treceg sveta. Nazalost, lako se manipulise vecinom sto onu istrajnu i odlucnu manjinu sputava. Oni jednostavno odu...

  • vlada

    09:05 // 27. 6. 2018.

    To treba svi zajedno da podrzimo...i to van opozicije...jer realno stanje je u svemu, osim u lazima koje mozemo svakodnevno da cujemo sa vecine TV stanica u Srbiji GORA, nego pre 10 godina...

  • Sava

    08:14 // 27. 6. 2018.

    Žalosno, bedno i jadno po Srbski narod koji svakim danom nestaje sa ovih prostora.Svi političari su isti.Obećavaju, obećavaju, dok ne zasednu u fotelje a onda zbrinu švalerke, rodbinu i partijske drugare i dovedu ih u Javna preduzeća.BRUKA!!!

    • Nick

      09:43 // 27. 6. 2018.

      Ne Srbski Savo prijatelju, srpski se kaže. Ima tu jednačenje suglasnika po zvučnosti pa B pređe u P. A ne treba ti ni veliko slovo. Prvo jezik nauči druže pa onda patriotizam. Ne može se bez maternjeg jezika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: