Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 12. 6. 2023.

| Politika

Pokret Srce o napadu na njihovog člana: Još jednom se pokazalo da Leskovac nije bezbedan za život

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Pokret Srce Leskovac
Iz policije se i dalje ne oglašavaju o napadu koji se dogodio 9. juna u leskovačkom kafiću foto: M. M.

Vladimir Šiškin, član Pokreta Srbija centar (SRCE) napadnut je u petak, 9. juna, u kafiću u centru Leskovca od strane nekoliko mladića, a iz Gradskog odbora organizacije, koju predvodi bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i predsednički kandidat Zdravko Ponoš, kažu da je ovo još jedan primer da je Leskovac nebezbedno mesto za život, kao i da je ovim činom opet pokazano da vlast nije sposobna da spreči nasilje.

Osim Šiškina, nekadašnjeg karatiste, a sada trenera, kako navode iz novoformiranog Gradskog odbora u tuči su lakše povređeni i nekadašnji šef kabineta DS-a u Leskovcu Saša Pešić, kao i bivši narodni poslanik Živojin Stanković.

U trenutku kada je cela Srbija ustala glasno protiv nasilja, u petak, 9. juna, pred sam odlazak na protest u Beograd napadnut je predsednik Izvršnog odbora Vladimir Šiškin. Napadnut je sa jasnom namerom da se povredi i ovo je samo još jedan dokaz da su Srbija i Leskovac nebezbedna mesta za život i da je promovisanje nasilja od strane vlasti urodilo plodom. Šiškin je uspo da se odbrani, ali postavljamo pitanje šta čeka Leskovačane koji nisu u stanju da se odupru fizičkom nasilju - piše u saopštenju Gradskog odbora.

Iz policije potvrđuju da je došlo do incidenta, dok iz sam Šiškin ističe da je na mestu događaja bio veliki broj policajaca, kao i da napadači još nisu uhapšeni.

Prvi put za moje 44 godine, ne osećam se lagodno i bezbedno u svom gradu. To u obzir ne dolazi. Napadači su na slobodi, i čeka se da se oni sami predaju uz dobre advokate… jer je to postala praksa, da bi bili zatvoreni i da bi istraga bila sprovedena. Nema šta da se čeka da se oni predaju. Policija mora da ih pronađe i momentalno uhapsi! Šta dok se ne predaju?! Da razmišljam da li će neko nešto ponovo još gore da pokuša?! Na šta su spremni sad, ako su bili spremni da mene napadnu u sred dana pred punim kafićem?! Zašto još uvek nisu uhapšeni? Ne osećam se bezbedno ni zbog sebe. Prvi put sam se kao zrela i odgovorna osoba samo odbranio - napisao je Šiškin na Fejsbuku.

Podsetimo, Gradski odbor Pokreta Srbija centar u Leskovcu formiran je prošle nedelje, a na osnivačkoj Skupštini prisustvovao je i sam Ponoš koji je ocenio da je “Srbija posle dugo vremena konačno na dobrom putu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    20:34 // 12. 6. 2023.

    Generale, saopstenja i osude nece spreciti kriminalce !
    Zastite svoje clanstvo i dostojanstvo stranke !

    • његош

      07:54 // 14. 6. 2023.

      које странке и које достојанство...страни ђубретари.??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: