Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 6. 3. 2019.

| Politika

Pokret obnove Kraljevine Srbije oživljava ideju monarhije u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
poks
Hoće kralja; Arhiva, Foto: POKS

Nakon gašenja Demohrišćanske stranke Srbije i nešto slabijih aktivnosti niškog odbora Srpskog pokreta obnove, ideja povratka kralja na čelo Srbije kao da je zamrla. Međutim, Pokret obnove Kraljevine Srbije iz novih osveštanih kancelarija u Nišu najavljuje i ulične akcije za promociju monarhije.

Partija je krajem februara dobila dom u Dušanovom bazaru, a poverenik POKS u Nišu od oktobra prošle godine je Ljubomir Tršić. Gradski odbor još nije formiran, a najavljen je do leta 2019. Kako kaže Tršić, u Nišu imaju 130-140 članova, a do formiranja odbora planiraju da podele bar 500 članskih karata.

Sa prolećem ćemo krenuti i u ulične akcije, štandove, promovisaćemo ideju monarhije, pa očekujemo da uskoro održimo i izbornu Skupštinu - kaže Tršić.

Za ideju monarhije Tršić kaže da postoji interesovanje u Nišu.

Sedamdeset i nešto godina trajalo je ispiranje mozga. Mi imamo članove od 18 godina pa do starije gospođe od 92 godine koja se učlanila. Želimo da se Niš obnovi kao vojni, ekonomski, industrijski centar, sve grane privrede kao što je bila Elektronska, Mašinska industrija. Ne želimo da mladi rade u prljavim tehnologijama za 250-260 evra, da oboljevaju od raznih bolesti - kaže Tršić.

POKS najavljuje da će samostalno izaći na lokalne izbore u Nišu, a kažu da ne napadaju nijednu stranku, bilo poziciona ili opoziciona.

Sigurno ćemo preći cenzus od 5% - uveren je Tršić.

Za ustavnu parlamentarnu monarhiju kao državno uređenje kažu da je jeftinija nego republika jer “nema izdržavanja bivših predsednika do kraja života”. Time bi se Srbija vratila u društvo evropskih monarhija.

Podsetimo, POKS su na nacionalnom nivou osnovali bivši članovi SPO. Imaju jednog poslanika u srpskom parlamentu, a to je predsednik stranke Žika Gojković. Mandat je dobio na listi “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”.


SPO: Nismo ugašeni

Nakon što je u prvoj verziji teksta stajalo da je lokalni odbor SPO-a u Nišu ugašen, stigla je rekcija iz ove stranke. Tvrde da postoje i kažu da su se javno oglašavali i reagovali još 2017. godine.

Naročito nas iznenađuje ovakvo izveštavanje s obzirom na činjenicu da je navedeni portal (Južne vesti) već izveštavao 29.05.2017. godine o podršci Gradskog odbora SPO Niš stranačkom lideru Vuku Draškoviću. Kao i tada, i danas stranka normalno funkcioniše na staroj adresi u Karadžićevoj 5 i jedna je od retkih na političkoj sceni koja je otvorena za građane svakog radnog dana od 14 do 19 časova - poručuju iz SPO-a.

U niškom SPO-u kažu da rade u punom kapacitetu i da okupljaju 1.230 potvrđenih članova.

Značajno je navesti da nije registrovan prelazak ni jednog člana stranke u novoformiranu partiju Žike Gojkovića - kažu u SPO.

Dodaju i tvrde da POKS nema nijednog člana u Nišu koji je ikada imao veze sa SPO.

*Tekst je dopunjen nakon reakcije SPO-a.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Бранислав Оморац

    05:00 // 30. 6. 2019.

    Подршка обнови монархије. Зашто? Најразвијеније и најцивилизованије земље Европе, на које се многи угледају су - монархије. Зашто их се не одричу? Да нису заостали? Примитивни? Глупи? Нико се тога не одриче добровољно. Шпанија је чак своју монархију обновила. Мало је монархија. А ми имамо скривено благо. Не говорим о томе да Краљ има било какву извршну власт. Говорим о томе да се вратимо себи

  • Goran

    22:13 // 11. 3. 2019.

    A da vratimo i turke?

  • Zarko vujovic

    19:30 // 10. 3. 2019.

    Kako pomoci da Kralj ponovo bude na presto? Tu sam ako pomoc bilo kakva treba!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: