Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 13. 6. 2018.

| Politika

Pokret slobodnih građana u Nišu dobio lidera

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
igor milosavljević fb
Kaže da će nastaviti da pruža besplatnu pravnu pomoć; Foto: FB Igor Milosavljević

Za poverenika Pokreta slobodnih građana u Nišu izabran je bivši član Lokalnog antikorupcijskog foruma Igor Milosavljević. Navodi da je situacija u gradu politički katastrofalna, a kao posebne probleme izdvaja prava radnika koji rade kod stranih poslodavaca u Nišu i pitanje privatnih izvršitelja.

Jedna od najmlađih političkih stranaka, koju na republičkom nivou vodi Saša Janković, konačno je izabrala prvog čoveka u Nišu. Kako su objasnili u stranci, poverenika su izabrali niški članovi stranke, a odluku je potvrdilo centralno rukovodstvo Pokreta.

Poverenik Milosavljević navodi da će se u subotu od 9 do 21 sat u prostorijama PSG, u ulici Josifa Pančića 22, upoznati sa svim zainteresovanim članovima i simpatizerima stranke i zajedno napraviti plan delovanja u gradu. Jedan od prioriteta biće mu, navodi, formiranje povereništva u svim niškim opštinama.

Katastrofalna je situacija u gradu, i u pogledu Aerodroma, i u pogledu sednice Skupštine. Katastrofalna situacija je unazad duže vreme i što se tiče politike zapošljavanja i politike stranih poslodavaca koji dolaze u Niš, posebno prava tih ljudi koji rade kod tih poslodavaca, beznađe je upravo zbog toga - kaže Milosavljević.

Ističe i problem izvršitelja, a navodi da komunalna preduzeća, pošto već imaju pravnike, ne bi trebalo da uzimaju advokate i tako građanima “nabijaju” troškove na parnicama.

A namerno ljudima ostavljaju zastarele dugove da bi ušli u parnice - rekao je Milosavljević.

Kao advokat, Milosavljević pruža besplatnu pravnu pomoć građanima. Do prošle godine koristio je prostorije Crkve, a kako navodi, Grad je onda odbio da mu ustupi prostor za tu aktivnost, pa je u poslednje vreme koristio prostorije upravo PSG u Nišu.

I dalje ću na usluzi biti svima, sa posebnim akcentom na socijalno ugrožene, bez obzira na političko opredeljenje građana - navodi Milosavljević.

Novi poverenik PSG rođen je 1977, završio je Pravni fakultet na Univerzitetu u Prištini, bio je član niškog LAF-a, a Pravni centar koji pruža pomoć građanima registrovan je 2011.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dejan

    12:11 // 2. 7. 2018.

    bravo Igore.Poznavajuci te,znam daces posteno voditi pokret u nisu.velikipozdrav
    dejan kursumlija

  • Branislav

    08:41 // 15. 6. 2018.

    Nadajte se, samo se nadajte da ćete Povratiti vlast i pozicije koje ste imali nekada UZ POMOĆ NOVIH LIKOVA...ma nema šanse, možete da menjate i face i odela i da birate strukovne ljude svoju ste šansu davno iskockali dok ste vladali ovim gradom i prodavali one silne Zlatne Firme u koje da ih niste rasprodali bi sada radela naša deca i naša niška elita!

  • smile18

    11:10 // 14. 6. 2018.

    Gospodina poznajem još od kraja devedesetih kada smo sarađivali na raznim projektima i samo mogu reći da je srećna organizacija koja ga ima u svojim redovima. Puno sreće i uspeha u radu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: