Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 10. 10. 2017.

| Politika

Pokret socijalista: “Vašington post” propagira zločinačke akcije NATO

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vulin
Vulinov pokret o propagandi i stranim plaćenicima; foto: JV arhiva

Nakon što je jedan od najuticajnijih svetskih listova “Vašington post”, ocenio da su pohvale ministra odbarne Aleksandra Vulina generalu i haškom osuđeniku Vladimiru Lazareviću “prkos Zapadu i približavanje Rusiji”, niški odbor Pokreta socijalsita piše da su to “prozivke američkog glasila koje propagira zločinačke akcije NATO”.

Naglašavaju i da su srpski junaci iz 1999. godine na skupu u Nišu „Da se ne zaboravi“ dobili ono najmanje što možemo da učinimo za njih – “javno priznanje za njihov nemerljiv doprinos u odbrani srpskog naroda tokom NATO agresije”.

Među njima je bio i general Lazarević, kao poslednji komandant 3. armije Vojske Jugoslavije, ali i kao bivši haški osuđenik za ratne zločine tokom rata 1999. godine. Ipak, kako kažu u Pokretu socijalista, prozivke ministra Vulina od strane “Vašington posta” njih ne čude.

To je potvrda netrpeljivosti SAD prema stavovima ministra odbrane koji se kose sa njihovom antisrpskom politikom prema našoj zemlji i našoj vojsci - piše u saopštenju.

Osude skupa u Nišu su stigle i od Lige socijaldemokrata Vojvodine, a u saopštenju Vulinove stranke piše da ih ne iznenađuje “što se pojedini političari-separatisti poistovećuju sa antisrpskim stavovima Zapada, jer su plaćeni da ne poznaju ili namerno gaze sopstvenu istoriju”.

Oni su poslednjom osudom ministra odbrane ogoljeno i najbednije napali ceo srpski narod i sve nevine žrtve NATO agresije. Očigledne frustracije što Srbija konačno dobija snažnu vojsku, na čelu sa vrhovnim komandantom Vučićem i ministrom odbrane Vulinom, uznemirile su duhove stranih plaćenika u zemlji, koji se sada utrkuju da omalovažavaju svoju zemlju i da po svaku cenu ispune tuđe zadatke - stoji u saopštenju Pokreta socijalista.

To što se, kako kažu, ceo srpski narod ponosi hrabrošću i herojstvom onih koji su branili svoj narod 1999. godine, dok su se drugi podmuklo skrivali na tom istom Zapadu koji nas je bombardovao, nije ni provociranje NATO ni približavanje Istoku, već iskreno poklonjenje herojskim podvizima ljudi.

Na kraju iz Vulinove stranke poručuju, kako pišu, “iskrenim mrziteljima svoje zemlje” da srpski narod vidi i prepoznaje “bolesnu želju” za poistovećivanjem sa nalogodavcima sa Zapada.

Podsetimo, u subotu je u niškom Domu vojske organizovan skup “Da se ne zaboravi”, a pored brojnih učesnika rata 1999. godine, ministra Vulina i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića, skupu su prisustvovali i bivši haški osuđenici general Lazarević i Nikola Šainović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saško

    21:07 // 10. 10. 2017.

    Otac mi je oficir vojske u penziji. Ima samo reci hvale za pomenutog generala. Ali nema potrebe to isticati na ovaj nacin,ako to nista dobro nece doneti nasoj drzavi. Bando crvena- idite u istoriju vec jednom sa Stalĵinom i Lenjinim zajedno. Bas me interesuje da li se ministar vojni vozi u moskvicu ili u autu proizvedenom u drzavi clanici NATO pakta.

  • MR

    20:32 // 10. 10. 2017.

    Gospodin Lazarević je vrsni general starog kova koga treba pamtiti jer je časno branio svoj narod i zakletvu koju je dao Vojsci. Hvala ministru Vulinu što se setio ovog profesionalca. Svi treba ga pamtimo i ne dozvolimo američkoj propagandi da ga ponizi i izbriše iz naše istorije. Nek se pamti!

  • Mare

    19:27 // 10. 10. 2017.

    Zauvek ćemo poštovati svoje generale koji su branili našu zemlju, naš narod i otadžbinu. Mi Srbi, poginulima u ratu podižemo spomenike u čast sećanja i poštovanja. A u Prištini beše podignut spomenik Bilu Klintonu?!
    Baš se pitam zašto?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: