Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 12. 12. 2014.

| Politika

Pokret veterana: Zakon ne predviđa ni prava, ni beneficije

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
dujovic.jpg
Predsednik Pokreta veterana Saša Dujović na konverenciji u Nišu predloženi zakon okarakterisao kao "poražavajući"

Predlog Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, čiji je nacrt na javnoj raspravi od početka decembra, "poražavajući je po sve borce", kažu u niškom odboru Pokreta veterana.

Oni zameraju na tome što predviđenim razvrstavanjem boraca u 3 kategorije ni desetina boraca ne bi dobila ništa od traženih prava. Ističu da time borci ne dobijaju nacionalno priznanje, obećavani borački dodatak, zdravstveno osiguranje, ni druge najavljene benefite.

Smatramo da je ovo još jedna obmana boraca od strane vlasti, možda i najveća do sada jer je u pitanju donošenje zakona koji za branioce ove zemlje treba da bude svetinja - rekao je na konferenciji u Nišu predsednik Pokreta veterana Saša Dujović.

Članovi pokreta ukazivaće na nedostatke ovog zakona na javnim raspravama koje će biti organizovane u svim većim gradovima Srbije, a u Nišu bi trebalo da bude održana 17. decembra.

Dobro je što se usvaja novi zakon koji reguliše ovu oblast, jer je poslednji donet još 1998. godine, ali tražimo da se usliše primedbe udruženja boraca - kaže Dragan Milošević, potredsednik Gradskog odbora Pokreta veterana u Nišu i član njegovog predsedništva.

On poziva sve borce na ujedinjenje koje je, prema njegovom mišljenju, "država svesno razjedinila".

Narednih mesec dana ćemo se protiv spornih odredbi boriti na javnim raspravama, a ako bude usvojen ovakav zakon, pozvaćemo sve borce na nastavak drugog vida borbe, naravno, civilizovanog - dodaje Milošević.

On ističe da je Pokret veterana dva puta predavao svoj predlog zakona Skupštini, ali da, kako kaže, "nije bilo političke volje za njegovo usvajanje".

Prema podacima Pokreta veterana, ovaj zakon Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja direktno će "pogoditi" od 15 i 20 hiljada boraca koji su se iz Niša borili u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Voja

    23:57 // 12. 12. 2014.

    Ej dete mi se rodilo 10 dana pre pocetka rata a mene odvedose u Urosevac.I od zemlje Srbije dozivljavam da me jure sudski izvrsitelji za dug za struju od 8000din.Ako opet zatreba zemljo Srbijo NIKAD

  • Poruka našoj deci

    21:17 // 12. 12. 2014.

    "...U Srbiji prilike su take
    Babe slave, preziru junake
    Zato i vi ne mučite se džabe
    Srpska deco postanite babe". B.Nušić

  • Koga briga

    21:14 // 12. 12. 2014.

    Dovedeni smo u to stanje da je u Srbiji sramota govoriti da si se borio za otadžbinu a kamoli to uneti u zakon ! Naravno koga briga !?...tako se zove to stanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: