Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 11. 9. 2020.

| Politika

Pokret za preokret: Vojni objekti po Nišu se prodaju umesto da postanu vrtići

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Zgrade-Nis-foto-JV-J-A
Prodaju se lokali i vojni kompleks u Nišu; Ilustracija; foto: J. A.

Nišlije nisu ništa pitane i to vlastima najviše zameraju u gradskom odboru Pokreta za preokret u svojoj kritici odluke da se nekada vojni kompleks i 11 lokala u Nišu stave na prodaju. Kažu da su objekti mogli da se daju Gradu i postanu vrtići, a ne da se prodaju i prerastu u kockarnice.

Republička direkcija za imovinu prodaje lokale u Nišu koji su nekada pripadali Vojsci, a koja je sada procenila da joj više nisu potrebni.

Zato su oni sada na licitaciji, a u Pokretu za preokret kažu da o tome građani nisu konsultovani, niti su se ispitale nužne potrebe Nišlija.

Činjenica da Nišlije nisu ništa pitane, pa nije isključeno da će u tim objektima uskoro biti otvorene kockarnice ili kazina. Da li su tu potrebe građana Niša kojima fali pet vrtića za 2.300 dece, koji svake godine ostanu „ispod crte“ i čiji roditelji moraju da se snalaze za čuvanje dece. Neki od tih objekata koji se prodaju mogli su biti prenamenjeni za dečje vrtiće - kažu u Pokretu Janka Veselinovića.

Zaključuju da je Niš je prvo morao da pokloni svoj aerodrom “da bi mu se pomoglo“, kao da Niš nije u Srbiji.

Niš odavno od SNS-a dobija obaveze, a sve ono što bi moglo biti profitabilno ide “velikim SNS igračima van Niša“ - zaključuju u Pokretu.

Podsetimo, pored objekata u Nišu na prodaju su i vojni kompleksi u Leskovcu i Surdulici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dsc

    12:31 // 17. 9. 2020.

    Samo prodaju, prodaju u dugovima smo do guse i samo Amerika ima interes svojim papiricima bezvrednim umesto da Rusija uzme pod svoje da naprave vojne baze i nuklearke vi privlacite teroristicke sile!!! Zasto SPS ne bude aktivniji i resava probleme u Nisu?

  • Dušan

    08:13 // 12. 9. 2020.

    Objekti su vlasništvo Vojske Srbije i vojska odlučuje šta će s njima da radi i šta se njoj isplati i kako će potrošiti novac.
    Kraj rasprave .

    • Nikola

      15:00 // 12. 9. 2020.

      A čija je vojska života ti? Bugarska? Ko je plaća i izdržava?

    • Киза

      17:00 // 13. 9. 2020.

      На жалост, Душан@ нисте у праву! Још давних дана увођења "демократије", сви видови својине (укључујући и војну и друштвену) проглашени су државном! Друштвену је држава у потпуности присвојила, док је војна остављена војсци на управљање, али војска не одлучује о својинским питањима већ владина дирекција за некретнине! Тако да ВС од продаје наведеног не види ни бела динара. Само кажем....

  • Jakoje

    07:23 // 12. 9. 2020.

    Jao, jao, Umesto da obdanista sto vise bude mi zatvaramo oci. Onolika dvorista.Onolike zgrade. Sramota. Na sta misli gradonacelnica? Na frizuru!

    • ђура

      15:20 // 12. 9. 2020.

      Штета . Зашто ниси конкурисао са већника . Ко ти је крив ?!.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: