Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 16. 9. 2019.

| Politika

Policija: U Medveđi u izbornom danu samo jedno vozilo bez tablica

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
dzipovi medvedja
Policija tvrdi da nije bilo kolone džipova bez tablica, foto: printskrin

Iako su građani prijavljivali vozila i džipove bez tablica koji su kružili Medveđom 8. septembra, u toku izbornog dana, iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštavaju da je tada policija zaustavila samo jedan automobil bez tablica, ali da je ono imalo probne oznake unutar vozila.

Kolone džipova, neki i bez tablica, koje su u toku izbornog dana snimili građani Medveđe, fotografije minimum 2 automobila koja nisu imala registarske oznake, dokaz su da tog dana u Medveđi nisu baš svi poštovali Zakon o saobraćaju. Međutim, prema tvrdnjama policije, prekršaja skoro da nije ni bilo.

Jedino vozilo koje je policija identifikovala bez tablica zapravo je imalo oznake sa kosovskog registarskog područja, a u skladu sa Briselskim sporazumom na administrativnim prelazima se vozačima izdaju probne oznake. U pomenutom slučaju u Medveđi policija je identifikovala vozača, utvrđeno je da je u vozilu imao privremene oznake Raške i da nije bilo ničega nezakonitog u njegovom kretanju ovim mestom - navode u saopštenju.

Bez komentara tih dana o džipovima bili su predsednik Izborne komisije Ivan Kostić i dosadašnji predsednik Opštine Nebojša Arsić koji su tvrdili da kolone automobila nisu videla, ali i da nikakve nepravilnosti zvanično nisu prijavljene.

Jedini komentar usledio je od funkcionera SNS i narodnog poslanika Dragana Šormaza koji je na svom Tviter nalogu objavio da su džipovi deo mašinerije vladajuće stranke koji “melju opoziciju”.

Podsetimo, za 25 odborničkih mandata nadmetalo se 6 stranaka - SNS “Aleksandar Vučić - zato što volimo Medveđu” koja je na listi sa SPS i JS, zatim PUPS, SRS, Partija za demokratsko delovanje - Fljorim Sahiti, lista “Svi za Medveđu” - Muharem Saljihu, kao i Srpska desnica Miše Vacića, opozicija je bojkotovala lokalne izbore, a iz Pokreta za razvoj Medveđe tražili su poništavanje izbora zbog mnogih nepravilnosti.

Zbog toga što je lider Srpske desnice Miša Vacić tokom izborne kampanje na društvenim mrežama postavio video u kojem pokazuje spisak onih koji u Medveđi primaju socijalnu pomoć, poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pokrenuo je postupak protiv Crvenog krsta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • LudiMIlojko

    03:49 // 18. 9. 2019.

    E tako pitaj brata lazova.....

  • Djunta

    18:12 // 16. 9. 2019.

    Idemo -u Medvedji nije bilo nijednog vozila,ni sa tablicama a kamoli bez.
    I,nije bila nedelja,vec sreda.Nek masinerija melje,kad su mlinovi opusteli.

  • Овца за шишање

    16:25 // 16. 9. 2019.

    Једно возило без таблица сте ЗАУСТАВИЛИ. А колико их је БИЛО без таблица, то је питање (проблем)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: