Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 28. 7. 2011.

| Politika

Politička prepucavanja u Blacu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Blace, milosavljevic
Milosavljević sa odlukom

BLACE – Dva meseca pošto je smenjen sa mesta predsednika opštine Blace, Nebojša Milosavljević (DS) , kritikovao je novu koaliciju i najavio novu promenu skupštinske većine.

Milosavljević je rekao da aktuelna vlast ima manje od 15 odbornika, koliko je potrebno za vladajuću većinu jer lokalni parlament broji 29 odbornička mesta. Osim što su po rečima bivšeg predsednika, stale mnoge započete investicije i radovi, aktuelna vlast je zaposlila i nove radnike u lokalnoj samoupravi, koja je do skora bila jedna od retkih u Srbiji gde nije bilo problem viška radnika.

- Odmah po dolasku nove, neprincipijalne koalicije, koju čine: DSS, SPS, G17 Plus i četiri nezavisna kandidata, počela su međustranačka namirivanja i zapošljavanje u lokalnim institucijama koje se finansiraju iz državnog budžeta. Tako je za načelnika opštinske uprave kao zaposleno lice primljena Milijana Đurković Vučetić, iako je ona tokom 2007. godine uzela otpremninu iz Opštine, gde je bila zaposlena. U međuvremenu je pre dve godine i stekla pravo na penziju, a sada je ponovo vraćena na radno mesto – tvrdi Milosavljević, naglašavajući da do skora to nije bila politika lokalne vlasti.

– Mi smo se trudili da naša opština ide napred, da se razvija i da se lokalna samuprava ne opterećuje viškom radnika. I kada je bilo neophodno otvoriti novo radno mesto, zapošljavali smo mlade i stručne ljude željne dokazivanja. Zarad stranačkih potkusurivanja, sada se vraćaju kadrovi koji su u naše vreme samovoljno, uz otpremninu od oko 6. 000 evra otišli u penziju – kaže Milosavljević i dodaje da slučaj Milijane Đurković nije usamljen dolaskom novog rukovodstva u opštini.

– I zamenik predsednika opštine, Milivoje Ralić je 2007. godine uzeo otpremninu i napustio radno mesto u opštinskoj upravi. Sada se ponovo zaposlio iako je to protivzakonito – ističe Milosavljević. On dodaje da se radi o kadrovima SPS.

- Zbog svih nepravilnosti i kršenja zakona o radu, ja kao odgovoran čovek i moja partija kao nosilac vlasti u opštini predhodnih desetak godina, ne možemo dozvoliti njeno naglo posrtanje koje se dešava. Na poslednjoj sednici skupštine, ova vlast nije imala većinu, jer su mnogi odbornici istupili iz svojih stranaka i priklonili se nama. Čekamo zapisnik sa sednice, verifikaciju mandata za dva odbornika i nadam se već naredne sednice DS u koaliciji sa još nekim strankama i odbornicima, ponovo zauzme rukovodeća mesta u opštini – najavljuje Milosavljević.

Ljutnju Milosavljevića izazvala je odluka Opštinskog veća da uputi pismeni zahtev nadležnim državnim intitucijama da preispita dvadesetak odluka koje su donete u njegovo vreme. U toj odluci se navodi da je eksproprijisana stambena zgrada za nadoknadu od 41. 000 evra, koju je kasnije blačka opština dala u zakup na 99 godina uz ukupnu nadoknadu za 15. 200 evra.

Traže i da se ispita zakonitost prenošenja para sportskim klubovima u Blacu, izgradnja lokala na zelenoj pijaci koje je finansirala opština, sprečio postupak rušenja bespravno izgrađenog objekta Ivice Savića iz Blaca na školskom zemljištu.

U pisanoj odluci u kojoj se navode i sve „sumnjive radnje“ blačko rukovodstvo i Opštinsko veće apeluju na državne organe da ispitaju sve te poslove.

– To nisu optužbe, već su građani zatražili od nas kada smo došli na vlast da istražimo te odluke. One ometaju naš dalji rad i mi smo u obavezi da se obratimo nadležnima i ukažemo na njih - kaže Radoje Krstović, predsednik Blaca.

Za sve optužbe Milosavljević tvrdi da su neosnovane i da je svaka odluka doneta zakonski.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: