Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 20. 2. 2020.

| Politika

Politička smena i ostavka u Gradskom veću Leskovca

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
gradsko vece leskovac
Odluku izglasali odbornici, foto: Bojana Antić

Bez većničkog mandata u oblasti socijalne zaštite i zdravstva ostala je Ljiljana Dinić, članica Jedinstvene Srbije, čije je razrešenje predložio gradonačelnik Goran Cvetanović zbog toga što ova stranka na lokalu nastupa na strani opozicije, te, smatra gradonačelnik, ne može imati člana u vladajućim redovima. Dinićevu će na mestu većnika zameniti doktorka Aleksandra Stevanović. Novog većnika Leskovac će dobiti i u oblasti razvoja Gradske uprave jer je dosadašnji, Slobodan Glišić, podneo ostavku. Njega će zameniti Vladimir Petković, master istoričar.

Zbog toga što smatra kontradiktornim da odluke koje donosi Gradsko veće, u kom učestvuje i članica Jedinstvene Srbije, ta ista stranka na sednicama Skupštine kritikuje i osporava, Cvetanović je predložio da se Dinićeva razreši ove funkcije.

Nije logično da ona kao član Gradskog veća glasa za odluke, a onda njene stranačke kolege dođu u Skupštinu i kao opozicija kritikuju ono što je ona glasala. Nije prirodno. Ja gospođu cenim, uvažavam i poštujem, zahvaljujem joj na svemu što je uradila, ali smatram da je ovakva odluka bolja - rekao je Cvetanović.

Opozicioni odbornik Nenad Zdravković smatra da je ova smena klasičan primer razmene političkog plena.

Za razrešenje Dinićeve glasalo je 46 odbornika, dok je imenovanje nove većnice Aleksandre Stevanović podržalo 48 od 49 prisutnih odbornika.

Novog većnika Leskovac će dobiti i u oblasti razvoja Gradske uprave, jer je dosadašnji, Slobodan Glišić, podneo ostavku. Kako je obrazložio gradonačelnik Cvetanović, dosadašnji većnik Glišić počeo je da radi u Beogradu, te neće moći da nastavi rad u Gradskom veću.

Cvetanović je za njega imao samo reči hvale, a na njegovo mesto doći će Vladimir Petković.

Odbornici, zahvalio bih se Slobodanu Glišiću koji je bio član Gradskog veća i koji je aktivno radio sve vreme i dao svoj doprinos. On je počeo da radi u Visokoj zdravstveno-sanitarnoj školi u Beogradu, fizički će biti odsutan i zato je podneo ostavku - rekao je Cvetanović.

Podršku je Petkoviću na tajnom glasanju dao 51 od 54 odbornika, koliko ih je učestvovalo.

Inače, leskovačko Gradsko veće ima 13 članova, a poslednje promene u sastavu desile su se aprila 2019. godine kada su tadašnji pomoćnici gradonačelnika Stefan Kitanović i Slobodan Glišić zamenili Dejana Cakića i Radoslava Stevanovića.

Biografije

Vladimir Petković rođen je 4. decembra 1987. godine u Leskovcu ge je završio osnovnu i srednju školu. Master studije završio je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu, a od 2018. godine je doktorand na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Od 2013. do 2017. godine radio je kao nastavnik istorije u više osnovnih i srednjih škola u Leskovcu i okolini, a od 2017. do 2019. radio je u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju. Pored ovoga, bio je član Upravnog odbora Istorijskog arhiva 2017. godine.

Učestvovao je u objavljivanju mnogih Leskovačkih zbornika i zbornika radova naučnog skupa Nauka je savremeni Univerzitet. Učestvovao je u mnogim omladinskim projektima i bio organizator naučnih skupova u Leskovcu.

Aleksandra Stevanović rođena je 27. maja 1981. godine. Završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Na završnoj godini studija nagrađena je za ostvaranje izvanrednih rezultata tokom studija u okviru projekta "Investiramo u evropske vrednosti". Staž je završila u Kliničkom centru u Beogradu.

Oktobra 2009. godine počela je da radi u leskovačkom Domu zdravlja na Odeljenju pedijatrije, zatim Odeljenju kućne nege i Hitne službe, a maja 2019. godine prelazi u Opštu bolnicu u Leskovcu gde radila u Službi psihijatrije.

Majka je dvoje dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sandra Sandra

    11:10 // 14. 3. 2020.

    Tuzno je cime se ljudi u ovom tuznom gradu bave. Bez ponosa, bez trunke samopostovanja, dozvoljavaju prostim masama da ih broje kao ovce, uslovljavaju otkazima, ugrozavaju im egzistenciju, da im guše glas i slobodu mišljenja...

  • Jasmin

    23:57 // 22. 2. 2020.

    Cestitke Aleksandri i Vladimiru!

  • Ajnstajn

    12:33 // 21. 2. 2020.

    Drago mi je to da mladi u ovom gradu dobijaju sansu za posao, i time obezbedjuju egzistenciju kako za sebe tako i za svoje porodice .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: