Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 10. 1. 2023.

| Politika

Političke ambicije Dragane Sotirovski: Ne bih u Beograd, ali razmisliću o svakom zadatku Vučića i partije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski, gradonačelnica Niša
Na kom mestu biste voleli da vidite Draganu Sotirovski u daljoj karijeri?; foto: JV / Ljubica Jocić

Uz napomenu da je njena želja za 2023. da ostvari sve planirano u gradu, gradonačelnica Niša o budućem političkom putu napominje da odlazak u Beograd ne želi, ali da će razmisliti o svakom racionalnom zadatku od predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića i da će ga prihvatiti.

Upitana za komentar za nezvanične izjave najbližih saradnika da je “spremaju za Beograd” gradonačelnica je te spekulacije nazvala “čaršijskim pričama” uz napomenu da joj život u Beogradu nije stran, ali “da ga ne bi volela ponovo”.

S druge strane svaki zadatak moje političke stranke, mog predsednika stranke i predsednika države Aleksandra Vučića je zadatak o kome ja želim da razmišljam kao što sam razmišljala o ovom zadatku i onom prethodnom kao načelnik okruga. Ako je to racionalno u tom trenutku kada mi se zadatak postavi, da ja mogu svojim znanjem, umećem, htenjem da ispunim taj zadatak - ja ću se zadatka prihvatiti kakav god on da je - rekla je Sotirovski.

Ukoliko do toga i dođe, kaže da nije od onih koji zaboravljaju svoje mesto i da Niš nije imao sreće sa političarima kao grad, sa onima koji su bili u Nišu na njenom mestu, pa otišli za Beograd i “Niš od njih nije imao koristi”.

Nije da nisu mogli, rekla bih da nisu želeli. Ima i sad dosta funkcionera, odnosno političara, koji su sada u Beogradu na nekim jako važnim mestima, a nikakve koristi kroz izvršnu vlast mi nemamo. Možda ima neko privatno, grad kao grad, nema - navodi Sotirovski.

Za političare i funkcionere iz drugih mesta u Srbiji kaže da su više uradili za svoj kraj.

Gradonačelnica Niša objašnjava da joj je, kao i u 25-godišnjoj novinarskoj karijeri, najveća satisfakcija - pomaganje ljudima.

Podsetimo, Dragana Sotirovski bila je dugogodišnja dopisnica i novinarka RTS-a, da bi zatim prešla u politiku, postala načelnica Nišavskog okruga, a od avgusta 2020. godine je na funkciji gradonačelnice Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Jankovic

    00:48 // 12. 1. 2023.

    Veoma fina i ugledna porodica Sotirovski... Izdaju apartmane u Sokobanji, muž radio u JP EPS-u sad glavni u poštanskoj štedionici...

  • Konan

    16:24 // 11. 1. 2023.

    Čekaj stani polako, ima još uvek još što šta da se upropasti u našem gradu...

  • Ljuba

    13:35 // 11. 1. 2023.

    Nema ona političke ambicije, ima ambicije da izvuče materijalnu korist iz svega što dotakne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: