Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 3. 4. 2017.

| Politika

Polovina glasača u Nišu podržala Vučića

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vučić najviše glasova dobio u Niškoj Banji, najmanje u Medijani; foto: Vanja Keser
Vučić najviše glasova dobio u Niškoj Banji, najmanje u Medijani; foto: Vanja Keser

Svoje biračko pravo juče je iskoristilo 54,52 % Nišlija, a najveću podršku dali su kandidatu Aleksandru Vučiću, kaže poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović. Vučića je podržalo oko 50 % glasača, dok je na drugom mestu Saša Janković koji je osvojio skoro 19 % glasova, a treći Luka Maksimović koji je dobio podršku 11 % njih.

Najveću podršku u niškim opštinama Vučić je imao u Niškoj Banji, gde je, prema podacima izbornog štaba SNS, za njega glasalo 63,13 % birača, ali i u Opštini Crveni Krst gde je osvojio 62,31 % glasova.

U niškoj Opštini Palilula za Aleksandra Vučića glasalo je 54,7 % ljudi, kaže Milovanović, u Panteleju 52,77 %, dok je najmanju podršku imao u najvećoj niškoj opštini Medijana, gde ga je podržalo 49,92 % izašlih birača.

Ovo su naši podaci sa 174 izbornih mesta od ukupno 175, fali jedno zasad, ali to ne može da promeni mnogo ove rezultate. U odnosu na podatke koje će dati RIK razlika može biti beznačajna - pojašnjava Milovanović.

Na drugom i trećem mestu u Nišu su, kao i na nivou cele Srbije, dodaje, kandidati Saša Janković i Luka Maksimović - Ljubiša Preletačević Beli.

U Nišu je za Vuka Jeremića glasalo 6,91 % birača, za Vojislava Šešelja 4,26 %, Boško Obradović dobio je podršku 2,68 % Nišlija koji su glasali, za Sašu Radulovića glasalo je 2 % njih. Najmanju podršku Nišlije su dale Aleksandru Popoviću koji je osvojio 1,07 %, Milan Stamatović 1,06 %, Nenad Čanak 0,4 % i Miroslav Parović 0,26 % niških birača.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    15:13 // 4. 4. 2017.

    Na žalost, tako je kako je...da je razlika 5-10% pa i da sumnjamo u kradju. Više od 10% nisu mogli da "ukraduckaju" nikako... Kad nismo iskoristili priliku moraćemo da ćutimo i trpimo ili da bežimo glavom bez obzira...jer ovo ovde više nije život, ovo je preživljavanje...

    • Винстон

      16:19 // 4. 4. 2017.

      Лепо каже Балашевић у својој песми: "...криви смо МИ што смо их пустили..."

  • Ciceron Zaplanjsky

    11:57 // 4. 4. 2017.

    Sada je prilika za još veći suficit u republičkom budžetu. Vučko, pokazao si da si pametniji od ekonomista, ono za šta bi ekonomisti prolili krv, znoj i suze da ekonomskim merama ostvare suficit ti si uspeo svojom veštom politikom.DOLE plate u javnom sektoru, DOLE penzije za još po pet posto( 5 %).I to ODMAH, niko nesme sad reč da ti kaže. Bravo Vučko, Napred Vučko.Dabome.

  • MK Ultra

    11:22 // 4. 4. 2017.

    Epidemija stokholmskog sindroma u Nisu! Zvanicno 100.000 Nislija, a nezvanicno i vise se saoseca sa svojim beogradskim otmicarem...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: