Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 9. 5. 2024.

| Politika

Pomirili se "ljuti" neprijatelji u Surdulici - SPS i SNS zajedno na listi

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
toncev-lista-foto-fbnovicatoncev
Ne zna se kako je i zašto došlo do pomirenja socijalista i naprednjaka u Surdulici; foto: FB Novica Tončev

Nakon dugodišnje samostalne vladavine socijalista u Surdulici, oni će na lokalne izbore u ovoj opštini izaći u koaliciji sa naprednjacima, sa kojima su poslednjih godina imali česta prepucavanja i nesuglasice. Lider SPS-a u Surdulici Novica Tončev kaže da zajedničkom listom pokazuju da interese građana stavljaju ispred svojih ličnih i političkih stavova.

Surdulica je jedno od retkih mesta u Srbiji u kojoj SNS od početka svoje vlasti u Srbiji nije imao vlast i većinu i gde je SPS imao glavnu reč. Da socijalisti i dalje imaju veliku podršku u ovoj opštini pokazali su i parlamentarni izbori u decembru prošle godine, kada je SPS je osvojio najviše glasova - 46 % i ostavio naprednjake iza sebe sa 38 %.

toncev-lista2-foto-fbnovicatoncev foto: FB Novica TončevZbog gubitka na tim izborima reagovali su naprednjaci i to optužbom - potpredsednik izvršnog odbora SNS-a Surduličanin Dragan Stevanović Boske je tvrdio da su naprednjaci izgubili u Surdulici jer je SPS doveo na stotine ljudi koje je upisao u birački spisak kako bi podigao svoj rezultat.

Na to je Tončev reagovao i pozvao Stevanovića da se on kandiduje na lokalnim izborima i "istakne svoje ime i prezime, umesto da se skriva iza imena Aleksandra Vučića".

Međutim, svoje ime na listi za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani 2. juna neće istaći ni Tončev, ni Stevanović, već će socijalisti i naprednjaci nastupiti sa zajedničkom listom koja nosi naziv "Aleksandar Vučić - Surdulica sutra".

Kako je došlo do pomirenja Tončev ne precizira, već kaže da su se udružili zbog interesa Surdulice.

Verujem da je najznačajniji smisao naše zajedničke liste to što pokazujemo da se interesi Surdulice i svih njenih građana stavljaju ispred svih ličnih, političkih ili bilo kojih drugih stavova. Vreme je da zajedno nastavimo putem napretka i da zajedno gradimo bolju budućnost za Surdulicu - kaže Tončev.

Listu za odbornike u Surdulici socijalisti i naprednjaci su predali juče, a koalicioni sporazum je nedelju dana ranije Tončev potpisao sa predstavnikom Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Surdulica Nemanjom Gligorijevićem.

Inače, na prošlim lokalnim izborima 2020. godine SNS-u je većina izmakla za malo, a period posle izbora obeležile su brojne optužbe i svađe između naprednjaka i socijalista.

Prvo su naprednjaci tvrdili da Tončev teroriše zaposlene u Opštinskoj upravi koji su glasali za Srpsku naprednu stranku i da kažnjava meštane onih sela gde SPS nije pobedio, da bi mesec dana kasnije upravo Tončev najavio da će blokirati auto-put Beograd-Skoplje ako još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smenjen. Tada je Surdulicu uporedio sa Užičkom republikom, kao jedinu slobodnu teritoriju u Srbiji gde nema mraka i straha.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lobotomija

    15:01 // 11. 5. 2024.

    Banda se ujedinila sa naprednim bagrom.

  • Kokan

    09:15 // 11. 5. 2024.

    Sve će uraditi samo da ostanu na vlasti

  • ђура

    05:53 // 10. 5. 2024.

    Ништа ново ! Политички проституисање је дозвољено ! Савремен приступ политичкој култури !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: